×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

En què pensa Colau quan pensa en el Mobile?

En mantenir els milionaris beneficis dels grans empresaris i el lobby turístic de la ciutat a costa de la salut i la precarietat laboral. En això pensa Colau quan veu perillar la celebració del Mobile.

Arsen Sabaté

dimarts 11 de febrer de 2020
Facebook Twitter

Des de fa setmanes el Coronavirus està travessant l’actualitat i s’ha convertit en l’eix del dia a dia a nivell global, amb més de 1000 víctimes i 42.638 infectats fins al moment.

A Barcelona aquests dies la notícia que ocupa les portades i els directes dels mitjans de comunicació passa per saber definitivament si el Mobile World Congress podrà celebrar-se o si finalment se suspendrà a causa de l’epidèmia viral.

Els gegants Amazon i Facebook han fet saltar les alarmes en fer pública la seva decisió de no participar del MWC2020 "a causa del brot i les preocupacions entorn del Coronavirus". Abans, companyies com Ericsson o LG ja s’havien manifestat en el mateix sentit. I en aquests dies s’han sumat també al rebuig multinacionals tecnològiques de la talla de Sony, Nvidia, Vivo, HP, Intel o Gigaset.

Davant tot aquest carrusel de grans absències, o el que és el mateix, enfront del perill de que els beneficis que reporta un dels esdeveniments més importants a nivell internacional per a les grans companyies tecnològiques puguin veure’s seriosament minvats, l’empresa que gestiona el Mobile, GSMA, s’ha donat fins al divendres per a estudiar i decidir si suspèn el MWC.

Malgrat tot, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensava dies enrere l’oportunitat de mantenir el Mobile per a aquest 2020 a Barcelona, fent una crida a que no s’expandeixi l’"alarma social pel risc de contagi del Coronavirus" i descartava que sigui fins i tot necessari "l’ús de màscares".

D’oposar-se com a activista a principal defensora com a alcaldessa

No obstant això, malgrat que l’epidèmia del Coronavirus ha demostrat ser altament contagiosa (molt especialment a la Xina de moment), sembla que la principal preocupació de Colau no sigui una altra que el mantenir el MWC costi el que costi.

I és que el Mobile és el congrés de telefonia més important del món i genera més de 470 milions d’euros en vendes. Quan lluny queda la Colau candidata a l’alcaldia per BenComú quan deia a través de RAC1 que "la política de grans esdeveniments a Barcelona pot atreure molts diners en molt pocs dies per a sectors molt determinats, però no és un model sostenible per a la ciutat" i que "s’ha d’imposar un estudi seriós sobre a qui beneficia de manera real quan es parla de grans esdeveniments o del model turístic actual".

I tan lluny, en aquests cinc anys de mandat d’Ada Colau mai s’ha realitzat cap auditoria. És més, per al període de 2019-2023 l’Ajuntament de Barcelona es va comprometre a aportar cinc milions a l’any per al Mobile Word Congress.

El Mobile, sens dubte, s’ha convertit en la millor finestra on al llarg d’aquests cinc anys s’ha pogut apreciar com la gestió "més humana" del capitalisme que pregonava BenComú, va mutar en un plis en la gestió i un nou impuls per als beneficis milionaris de les grans empreses privades i els principals lobbies turístics de la ciutat.

Un negoci rodó per a l’Ajuntament de Barcelona i que deixa 14.000 llocs de treball. Això si, tots ells, temporals i precaris i que afecten principalment a joves, dones o immigrants. Amb unes condicions salarials que en molts casos estan per sota del que marca el conveni interprovincial d’hostaleria i turisme de Barcelona o condicions sexistes en les que obliguen a les hostesses a no passar la talla 36/38, portar faldilla curta o sabates de taló de 5 centímetres.

Tot això, sense oblidar que el Mobile ha estat sempre el principal cavall de batalla de vagues obreres contra la precarietat laboral com la de Movistar o les de TMB a les quals des del govern municipal de Colau s’han oposat i reprimit en tot moment.

Sens dubte, en tot això és en el que pensa Ada Colau quan veu perillar la celebració del Mobile per a aquest 2020.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea