×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Pagar per viure: sobren raons per a lluitar contra la Llei Aragonés

El Govern proposa una Llei que porta el nom del seu vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès i que donarà el tret de sortida perquè multinacionals i capitals inversors s'apropiïn encara més dels serveis públics bàsics.

Joe Molina

dijous 19 de setembre de 2019
Facebook Twitter

Contra aquesta llei va néixer la plataforma Aturem la Llei Aragonès formada per més de 50 col·lectius laborals, sindicals i polítics. Aquest dimarts han presentat en un acte en la plaça de Sant Jaume, enfront de la Generalitat, totes les raons per les quals cal lluitar contra una Llei que afectarà greument els serveis essencials de salut i educació que ens portarà pràcticament a “pagar per a viure”.

Han fet una crida a la unitat i el compromís de tots els sectors afectats, que en definitiva som tots, a oposar-nos de forma contundent a l’onada de privatitzacions i externalitzaciós més dels últims anys.

S’han recalcat diverses raons per les quals oposar-se contundentment contra aquesta Llei. D’una banda l’externalització i privatització de serveis públics anirà en detriment de la qualitat dels serveis. La sanitat, educació, serveis socials en general es veuran assotades pel fuet de l’amortització ràpida de les inversions i això s’aconsegueix eliminant fulminantment tot allò que sigui "prescindible".

D’altra banda les condicions laborals dels treballadors i treballadores es veuran afectades a la baixa, per descomptat, com és habitual cada vegada que un fons voltor o capital inversor a través de multinacionals s’apodera d’alguna empresa, amb la sinistra equació “retallades=benefici”.

S’ha alertat també que els sectors especialment afectats per aquesta normativa són els sectors feminitzats i per tant repercutirà de forma específica en les dones que normalment assumeixen els treballs de cures i que a costa d’una doble càrrega de treball acaben arribant allà on no arriben els serveis públics.

Per part seva, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya
(FaPaC), va explicar que “si s’aprova aquesta llei, l’educació preescolar, P3, P4 o P5, l’educació social i les tutories podran ser privatitzades i fomentaran la marginació i exclusió social, creant desigualtat en el si de la societat”.

Una jove del Front Estudiantil també va denunciar que “l’aplicació d’aquesta llei també suposarà retallades en l’educació de joves, adults i estudis universitaris, així com monitors de temps lliure, alumnes d’educació secundària amb necessitat d’atenció especial i en conseqüència la formació dels docents dedicats a treballar amb aquests alumnes, transport escolar i esport també estaran afectats. Aquesta simple enumeració demostra els perills als quals els treballadors del sector han de fer front, per la qual cosa treballadors i estudiants hem de fer front al nostre centre d’estudis”.

La Marea Blanca també va alçar la seva veu, denunciant que “els usuaris i treballadors del sistema sanitari analitzem aquesta llei com la fase final de la privatització dels serveis públics, la qual cosa no reverteix l’actualitat de les retallades que ja es van fer en el sector en els últims anys, sinó que suposa una reculada en matèria de drets socials i laborals que costaria molt recuperar si es materialitza aquesta llei”.

L’organització sindical de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya), ha tancat l’acte explicant que “aquesta llei obrirà la porta a incrementar el nombre de serveis que a partir d’ara podrien ser gestionats per entitats privades: serveis d’ocupació, planificació familiar, assistència a majors i molts altres que són imprescindibles per a col·lectius vulnerables que passarien a ser gestionats sota lleis de mercat”.

Si ja paguem des que naixem fins que morim, des de nens a empreses externalitzades per a menjar en els col·legis públics, o de majors a serveis d’atenció domiciliària externalitzats o a residències privades, amb aquesta llei a Catalunya caldrà pagar per tot, per estudiar, per l’atenció sanitària, en definitiva per viure.


Facebook Twitter

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones