×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Una macro consulta republicana omplirà el centre de Madrid el 22 de juny

El qüestionament a la monarquia continua avivat per la retirada amb honors del rei emèrit. El 22 de juny els carrers i places de Madrid s'ompliran d'urnes i activitats per a exigir el dret a decidir.

EsquerraDiari.cat

dimarts 11 de juny de 2019
Facebook Twitter

Pocs dies després de l’aniversari de la coronació de Felipe VI, just un any desprès de la consulta popular republicana de Vallecas i de que s’iniciara tot un cicle de consultes en barris i pobles, a les quals es van sumar amb força universitats de tot l’Estat, on ja han participat desenes de milers de persones, les plataformes s’uneixen perquè les urnes tornin a sortir al carrer, aquesta vegada al centre de Madrid.

Segons expliquen, no serà una altra cita electoral, sinó una jornada per a exigir el nostre dret a decidir, per a portar la decisió i la democràcia allà on mai va estar: "No ens van preguntar el 1978, ni el 2014 i tampoc entra entre els seus plans fer-ho ara". May González, una de les portaveus de la iniciativa ho té clar, “La monarquia és la ruïna dels pobles, un poble lliure no té reis”.

Per això, afirmen, tornem a organitzar-nos per a "cridar a totes les i els madrilenys a votar en aquesta consulta popular perquè decidir és un dret fonamental, també sobre la forma d’estat". Aquesta consulta serà "un pas més per a construir una alternativa en favor de les dones, els joves i el poble treballador ".

La consulta tindrà lloc el 22 de juny, amb 100 taules de votació al centre de Madrid i desenes d’activitats, perquè serà una jornada que "de Lavapies a Malasaña i des de Retiro a Plaza d’Espanya" omplirà la ciutat amb "l’alegria de la república, perquè sabem que existeix alternativa enfront d’aquest règim”.

Són moltes les organitzacions, associacions i moviments els que s’estan sumant per a construir aquesta jornada, com a sectors del 8M o organitzacions per la Memòria Històrica, que sostindran les taules amb voluntaris al llarg del 22 de juny i organitzaran activitats en les places i carrers de Madrid.

Sobre els motius de portar endavant aquesta consulta, Elena Martínez, una altra de les portaveus explica: “Cada vegada és més evident que no hi ha possibilitat de futur digne, ni de la democràcia més elemental en aquest règim monàrquic que tan bé s’encarrega de recordar-nos que és hereu del franquisme, i de que les seves restes estan al Valle de los Caídos, i en totes les institucions, sigui el suprem, sigui la monarquia” i afegeix, “també cada dia som més conscients que hi ha alternativa i que passa per la República, la jornada del 22 de juny serà un gran pas per a continuar avançant”.

Lucía Nistal, també portaveu de la iniciativa, recorda que “quan portem endavant els referèndums universitaris teníem clar que era un primer pas per a aprofundir el qüestionament a la monarquia i fomentar l’auto-organització i la mobilització independent de les institucions, l’única manera de barallar per processos constituents per a decidir-lo tot. Mentre el rei es retira amb honors, inviolabilitat i un sou exorbitant, nosaltres ens unim per a, aquest 22 de juny, exigir el dret a decidir que aquest Règim, la seva judicatura i els seus partits ens neguen”.

Et pot interessar: De referèndums, assemblees constituents i democràcia obrera: la lluita per “decidir-ho tot”


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna