×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

1 de Maig | A l’Estat espanyol hem sortit als carrers contra la guerra i l’explotació capitalista: Lluitem com a França!

El sindicalisme combatiu es va mobilitzar en diferents ciutats de tot l'Estat contra la guerra i crisi capitalista, contra la inflació i les polítiques d'ajust com les reformes laborals i de les pensions. Des d'Esquerra Diari i la CRT vam ser part de les manifestacions a Madrid, Barcelona i Saragossa.

EsquerraDiari.cat

dimarts 2 de maig de 2023
Facebook Twitter

Aquest 1 de maig es va commemorar un nou Dia Internacional dels Treballadores i Treballadores a tot el món amb centenars de milers als carrers, amb importants protestes a Àsia, també a Amèrica Llatina, i mobilitzacions històriques a Europa marcada per la guerra, la inflació i les polítiques d’ajust a la classe treballadora. L’Estat espanyol no va ser una excepció i aquest dilluns va haver-hi manifestacions en desenes de ciutats.

El sindicalisme combatiu va cridar a sortir de la passivitat i a mobilitzar-se contra la guerra i la crisi capitalista, contra la inflació i la precarització de la vida i els serveis públics, contra les polítiques militaristes i d’ajustos com les reformes laborals o de les pensions. A les principals ciutats de l’Estat es van realitzar convocatòries crítiques amb els grans aparells sindicals i la seva complicitat amb els diferents governs i especialment amb el Govern estatal de PSOE i Unides Podem.

Les organitzacions polítiques que impulsem la Xarxa Internacional L’Esquerra Diari sortim als carrers en 14 països. A l’Estat espanyol, des de la CRT (Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores) cridem a un 1r de Maig internacionalista, contra la guerra i l’explotació capitalista, i a seguir l’exemple de combativitat de la classe obrera francesa que lluita contra les polítiques de Macron encadenant setmanes de vagues i mobilitzacions. I vam ser part de les mobilitzacions convocades pel sindicalisme combatiu a Madrid, Barcelona i Saragossa

Madrid

A Madrid, dins de les diferents convocatòries, més de 2.000 persones van ser part del “Bloc Combatiu i de Classe” convocat pels sindicats ASC, CoBas, Plataforma Sindical EMT, SAS i Solidaritat Obrera i les organitzacions CRT, IC, PCPE, IzCa, Mares contra la Repressió, Cànnabis en lluita, Esca, Pa i Roses. Sota la reivindicació d’una “vida digna per a la classe obrera”, la mobilització va cridar a lluitar com a França i va marxar al migdia pel carrer Atocha fins a la Plaça Jacinto Benavente.

Durant la manifestació van ser molts els càntics contra les reformes laborals, de les pensions, i la crítica als pressupostos militaristes del Govern de PSOE i Unides Podem. Al final d’aquesta, en un míting-assemblea van intervenir representants de sindicats i organitzacions en una crida a organitzar-se i lluitar contra el capitalisme, les seves guerres i les seves crisis. Amb denúncies a la precarització de la vida i els serveis públics, a la misèria de la guerra o a la crisi ecològica. Una de les intervencions va ser de Lucía Nistal, portaveu de la CRT:

També la joventut socialista i revolucionària de Contracorrent i Pa i Roses va ser part de la mobilització.

Barcelona

A Barcelona la mobilització del sindicalisme combatiu i l’esquerra
anticapitalista es va produir a les 18h i va marxar des de la Rambla del Raval, convocada per la Taula Sindical de Catalunya formada per CGT, CNT, Solidaritat Orbea, IAC, Co.Bas. i COS. Cridant a la lluita i amb les següents consignes principals: la derogació de la reforma laboral, de la Llei Mordassa i la Llei d’Estrangeria; per unes pensions dignes i la reducció de l’edat de jubilació; per la reducció de la jornada laboral; i per a fer retrocedir al capital Vaga General!

Com Esquerra Diari i CRT, al costat de la joventut de Contracorrent i Pa i Roses, vam ser part de la mobilització. Santiago Lupe, director d’Esquerra Diari i dirigent de la CRT va denunciar la política imperialista del Govern de PSOE i Unides Podem, que s’expressa en els pressupostos més militaristes en dècades; la reaccionària invasió de Pútin a Ucraïna; i les polítiques d’ajust que volen fer pagar la guerra i les crisis capitalistes a la classe obrera: "Exigim a les direccions de CCOO i UGT que n’hi ha prou de xerrameca. Que s’aixequin de la taula, convoquin assemblees i una vaga general per la pujada de salaris segons l’IPC".

Saragossa

A Saragossa la manifestació del sindicalisme combatiu va sortir a les 11h des de plaça del Portillo, recorrent el centre de la ciutat. Convocada per CGT, CNT, Solidaritat Obrera, CUT, TAST, SOA i IA-Co.Bas. Amb el suport d’Acció Llibertària, Anticapitalistes Aragó, ASC, COESPE, CRT i la Plataforma Assembleària de persones Jubilades i Pensionistes d’Aragó. Sota el lema “Trenquem la passivitat. Contra les reformes regressives de les pensions, contra la despesa militar, contra la precarització de la vida”. Sobre el migdia la mobilització va arribar a la plaça del Justícia on es va llegir el manifest dels sindicats convocants..


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó