×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

10 motius pels quals probablement detestes a Rocío Monasterio

Amb les amenaces de mort enviades a Pablo Iglesias i altres ministres del Govern, i la negativa de la candidata de Vox a condemnar-los, la campanya electoral madrilenya ha fet un nou salt en el terreny del “discurs de l’odi”. Aquí recollim 10 motius pels quals moltes persones expressen, a les xarxes socials, veritable ràbia i indignació contra Rocío Monasterio.

Roberto Bordón

dimarts 27 d’abril de 2021
Facebook Twitter

1. Perquè és una burgesa que defensa un anticomunisme rabiós

Rocío Monasterio, filla d’oligarques del sucre a Cuba i resident del barri de Chamartin, amb una gran casa valorada en tres milions d’euros, és una fervent anticomunista que ha manifestat en diverses ocasions la seva caricaturització de com seria una societat comunista. Aprofitant la degeneració estalinista de la revolució, Monasterio iguala comunisme a totalitarisme i presenta una versió falsa de què seria un món sense classes socials.

2. Perquè lidera un partit on els seus diputats a Andalusia defensen que “els rics són rics per naturalesa” i que res d’això pot canviar-se

Vox defensa una visió reaccionària de la societat en la qual els oprimits han de resignar-se a viure amb les seves cadenes. Alhora que neguen la lluita de classes, es posicionen a favor de defensar els privilegis de senyorets i cayetanos.

3. Perquè és una antifeminista que ha creat organitzacions com la “Plataforma per les Llibertats” i dóna suport a iniciatives reaccionàries com HazteOir

La candidata a Madrid per Vox ha destacat per iniciar les seves aventures polítiques secundant iniciatives antifeministes i cercles ultracatòlics com és el cas de HazteOír i les seves marxes antiavortistes, així com les seves activitats trànsfobes. Monasterio s’ha manifestat en contra de la Llei de Violència de Gènere i ha afirmat que l’educació sexual en els col·legis promouria la zoofília en els joves.

4. Perquè és una racista que promou l’odi cap als immigrants i especialment als col·lectius més vulnerables com els menors no tutelats

Rocío Monasterio està centrant la seva campanya a Madrid a culpabilitzar a l’immigrant de la situació actual, tractant de generar un fals ambient d’inseguretat i centrant-se en un col·lectiu vulnerable com són els menors immigrants no tutelats. Això li va portar a fer un acte davant d’un dels centres d’aquests menors que va acabar generant episodis de violència cap a aquest col·lectiu després dels missatges d’odi llançats per Monasterio. Un altre exemple l’hem vist amb el famós cartell de les eleccions on criminalitza als menors immigrants.

5. Perquè és una trànsfoba que promou missatges d’odi

Monasterio va donar suport a les iniciatives de HazteOír i el seu infame autobús publicitari que transmetia missatges d’odi per les ciutats de l’estat espanyol. A més, ha exigit que es deroguin gran part dels articles de les lleis contra la LGTB-fòbia que promovien l’educació sobre diverses identitats de gènere o que castigaven promocionar teràpies per a “curar” l’homosexualitat.

6. Perquè defensa polítiques antiobreres i que posen en risc les vides de milers de treballadors

Rocío Monasterio es presenta amb un discurs lepenista, tractant de gratar vots en sectors populars i fer provocacions en barris obrers, sempre protegida pels antidisturbis que el Govern envia. Però Monasterio ha defensat abans i durant la pandèmia mesures neoliberals que busquen el benefici dels empresaris abans que la vida dels treballadors. El seu programa es resumeix a abaixar impostos a les classes altes i a continuar privatitzant serveis públics.

7. Perquè el seu partit és negacionista del canvi climàtic i la catàstrofe ambiental

El diputat de Vox, Francisco José Contreras, defensa una postura negacionista en la Comissió de Transició Ecològica i Repte Demogràfic del Congrés, afirmant que el CO₂ té un “efecte fertilitzador” i resumint la seva posició en “què s’escalfi una miqueta el planeta, per a començar, reduirà morts per fred”.

8. Perquè ha avalat la repressió a Catalunya i nega el dret d’autodeterminació al poble català

Abans d’erigir-se en dirigent nacional de Vox, Monasterio ja participava en accions contra els dirigents del moviment democràtic català. Ella i el seu partit defensen tant la il·legalització dels partits independentistes com l’aplicació de l’article 155 i la brutal actuació repressiva dels cossos de Seguretat de l’Estat a Catalunya el 1-0.

9. Perquè defensa posicions imperialistes i defensa en l’àmbit internacional la submissió de Llatinoamèrica als interessos estatunidencs

El projecte de Vox per a Llatinoamèrica i exposat en el seu projecte de la Gaceta de la Iberoesfera defensa amb els mateixos arguments, la clàssica postura de submissió als Estats Units i de repressió dels moviments obrers al continent. Una postura que Monasterio comparteix quan al·ludeix constantment al fet que la seva família va ser expulsada de Cuba per la revolució i que repeteix per a atacar als moviments progressistes llatinoamericans.

10. Perquè és una cayetana pija i antiobrera

La dirigent de Vox condensa en la seva figura el més fastigós de la burgesia madrilenya que l’any passat va sortir en manifestacions al Barri de Salamanca perquè no podien anar al club de golf, mentre condemnaven als treballadors a exposar-se al coronavirus mantenint-los lligats als seus llocs de treball. Les seves formes i missatges revelen que representa el més ranci de la burgesia imperialista espanyola.

Possiblement hi ha els qui, per molts d’aquests motius, també sentin una profunda aversió per altres partits del Règim, com el PP i el PSOE. Els múltiples motius per al seu rebuig seran objecte d’altres articles.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts