×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

111 anys per defensar l’educació pública

La fiscalia demana 111 anys de presó per a 13 manifestants acusats de desordres públics i danys durant les protestes el març de 2017 on reclamaven la rebaixa de taxes del 30%.

Paula V.

diumenge 5 de juliol de 2020
Facebook Twitter

La fiscalia demana presó per a 13 estudiants per les protestes contra les taxes universitàries l’any 2017, acusant dels delictes de desordres públics i danys pels aldarulls que es van produir aquell dia a Barcelona". Segons el ministeri fiscal, els joves van cremar un contenidor, i van pintar i colpejar aparadors de manera coordinada i "amb evident intenció" de causar els danys.

Eduardo Cáliz, advocar dels joves i membre d’Alerta Solidària, sosté que es tracta d’un cas amb un fort component de persecució ideològica i política amb una voluntat de "rastrejar l’activitat militant dels acusats", tots membres del Sindicar d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Remarca que l’escrit de la fiscalia és totalment desproporcionat per unes manifestacions que es van desenvolupar amb normalitat més enllà d’algun incident puntual. Segons Cáliz, es tracta d’una "pena exemplar" per atemorir a la població i al jovent a l’hora d’exercir els seus drets de reunió i manifestació.

Des del SEPC i Alerta Solidària s’exigeix l’absolució dels joves encausats, per tractar-se d’un cas de persecució militant i una pena totalment desorbitada. I és que aquest no és l’únic cas de repressió a la joventut que s’organitza i lluita. En els darrers anys, més d’un centenar de joves organitzats i combatius han patit la repressió política, des dels joves encausats de "Fem-la Pública", "Som 27 i més" o els antifeixistes de la UAB.

La lluita no només per la rebaixa de taxes, que és una demanda de mínims enfront del context d’elitització i privatització que la universitat està patint, sinó també la lluita per la gratuïtat pren un nou i urgent significat després de la pandèmia. Si abans de l’anterior cicle de crisi la universitat ja era inaccessible per una part dels joves, ara aquestes barreres i límits s’aprofundeixen encara més, amb l’augment del preu de l’habitatge o la precarització del treball.

Des de l’agrupació juvenil ContraCorrent volem mostrar el nostre suport amb les companyes encausades en el marc de la campanya repressiva contra el moviment estudiantil i el jovent.


Facebook Twitter

Paula V.

Estudiant de ciències polítiques | Barcelona

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna