×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

70 mil confinats a Igualada i tres municipis més

Després d'un dia de crisi per l'extensió del virus i la històrica baixada de la borsa, el Govern ha tornat a comparèixer pel focus que hi ha a Igualada i l'Anoia.

Esquerra Diari

dijous 12 de març de 2020
Facebook Twitter

Aquest vespre el Govern ha tornat a comparèixer de nou pel brot que s’ha manifestat amb epicentre a l’Hospital d’Igualada. Ahir van aparèixer 20 casos nous i avui ja eren 58 persones les que tenien el Coronavirus. Dues vegades i mitja més en tan sol 24 hores. I a més, 36 d’aquestes persones són professionals sanitaris. També hi ha 200 professionals més que estan confinats. I a Igualada han mort 3 dels 6 morts a Catalunya.

El Govern català ha comparegut avui per explicar noves mesures dràstiques com el tancament de tots els centres educatius i uns sèrie de mesures econòmiques. Mesures que llencen el cost més important de la feina de lluita contra el virus al conjunt del poble: tenir cura de la canalla i els diners per finançar tot això sortirà de la seguretat social.

L’anunci s’ha pres desprès d’una reunió extraordinària del Consell executiu i s’ha centrat en el confinament de totes les persones amb domicili al municipi d’Igualada i els territoris de la conca de l’Òdena, en total uns 70.000 veïns. A més, les autoritats catalanes "invitaven" a que no surtin de casa. Es a dir, una situació similar a la que hi ha ara a Llombarda, al nord d’Itàlia. La norma serà carrers deserts.

Pot interessar-te: #Coronavirus. Quines mesures necessitem perquè els de sempre no paguem aquesta crisi?

Les persones que estaven a Igualada però amb domicili fora, tenen temps fins a les dotze del divendres per sortir-ne. Un dispositiu de més de 600 Mossos d’Esquadra controlen les entrades i sortides dels municipis afectats. No obstant, el cap dels Mossos ha recomenat que es faci "vida normal" però tractant de reduir tot tipus de contacte físic.

Les mesures extraordinàries al municipi igualadí van començar amb el tancament d’escoles, llar d’infants, universitats i instituts. Posteriorment, va afectar a centres cívics i tot tipus d’actes públics, ja siguin en llocs oberts o tancats. Aquest dijous també s’han suspés els mercats al carrer i el transport públic entre municipis.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts