×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

8M | Piquets i manifestacions en l’inici de la vaga general feminista a Catalunya

Aquest nou 8 de març, treballadores i estudiants surten a la vaga general feminista, convocada pel moviment feminista i els sindicats alternatius a tot Catalunya. Segueix la jornada en directe.

EsquerraDiari.cat

dimecres 8 de març
Facebook Twitter

Amb els hashtags #VagaFeminista del #8M2023, #8mNoTreballo #8mVagaFeminista, els sindicats de CGT Catalunya, COS, IAC i SO reunits a la taula sindical convoquen una "vaga de caràcter laboral i reproductiu per secundar la vaga feminista del #8m2023 i fan una crida a les dones de Catalunya a unir-se als piquets dels matins arreu del territori".

Al comunicat de convocatòria de vaga de la taula sindical platejen que "No hi ha feminisme sense l’alliberament de la classe treballadora, plural i diversa. Perquè aquest sistema ens considera treballadores de segona, i trobant-nos en un context socioeconòmic on les crisis encadenen. Ja és hora que això canvi. Perquè la pobresa té nom de dona, de dona treballadora!".

Les seves reivindicacions són: per denunciar la bretxa salarial de gènere. Per exigir la fi de la violència de gènere. Per unes mesures efectives contra l’assetjament sexual i/o per raó de gènere als centres de treball. Protocols contra ’assetjament i d’igualtat reals a totes les empreses. Pel repartiment i reconeixement del treball domèstic i de cures. Per unes polítiques de conciliació serioses: contra els acomiadaments a embarassades o lactants, per la normalització de les jornades laborals adaptades, tot i que les dones agafem 9 de cada 10 de les excedències per la cura dels fills. Contra l’explotació sexual I el proxenetisme I en defensa dels drets de les treballadores sexuals. Contra l’ofensiva antifeminista de l’extrema dreta i l’atac del patriarcat contra les dones, feministes, bolleres i trans.

Segueix en directe la jornada de vaga general feminista d’aquest 8 de març:

13.14: A més organitzacions juvenils i de dones com Pa i Roses i Contracorrent també s’han sumat amb un bloc de centenars de persones.

13.04: Al migdia ha començat la manifestació estudiantil amb més de 4.000 estudiants omplint els carrers de Barcelona. Sindicats com el SEPC o el Sindicat d’Estudiants han convocat vaga també per aquest 8M a Catalunya.

10.28: Davant l’oficina de drets socials.

10.02: Entre els talls de carreteres que es mantenen des de la matinada, 200 persones han tallat una de les vies d’entrada a Barcelona com és la Avinguda Meridiana.

9.35: Des de la Comissió Laboral del 8M també s’ha llegit un comunicat davant les portes de la secretaria de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.

9.00: A primera hora del matí ha començat el piquet central a Jardinets de Gràcia.

8.50: Les dones treballadores, joves i estudiants de Pa i Roses també surten als carrers i fan una crida a la vaga aquest 8M. Contra la dreta i l’extrema dreta, el govern "progressista" i la trampa del punitivisme.

Et pot interessar: Aquest 8M treballadores i estudiants farem vaga general feminista!

8.05h: Ja abans del piquet central a Jardinets de Gràcia, el sindicat CGT de Catalunya ha tallat diferents eixos vials a reu del territori.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”