×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

8M | Piquets i talls en l’inici de la vaga general feminista a Catalunya

Aquest nou 8 de març, treballadores i estudiants surten a la vaga general feminista, convocada pel moviment feminista i els sindicats alternatius a tot Catalunya. Segueix la jornada en directre.

EsquerraDiari.cat

dimecres 8 de març
Facebook Twitter

Amb els hashtags #VagaFeminista del #8M2023, #8mNoTreballo #8mVagaFeminista, els sindicats de CGT Catalunya, COS, IAC i SO reunits a la taula sindical convoquen una "vaga de caràcter laboral i reproductiu per secundar la vaga feminista del #8m2023 i fan una crida a les dones de Catalunya a unir-se als piquets dels matins arreu del territori".

Al comunicat de convocatòria de vaga de la taula sindical platejen que "No hi ha feminisme sense l’alliberament de la classe treballadora, plural i diversa. Perquè aquest sistema ens considera treballadores de segona, i trobant-nos en un context socioeconòmic on les crisis encadenen. Ja és hora que això canvi. Perquè la pobresa té nom de dona, de dona treballadora!".

Les seves reivindicacions són: per denunciar la bretxa salarial de gènere. Per exigir la fi de la violència de gènere. Per unes mesures efectives contra l’assetjament sexual i/o per raó de gènere als centres de treball. Protocols contra ’assetjament i d’igualtat reals a totes les empreses. Pel repartiment i reconeixement del treball domèstic i de cures. Per unes polítiques de conciliació serioses: contra els acomiadaments a embarassades o lactants, per la normalització de les jornades laborals adaptades, tot i que les dones agafem 9 de cada 10 de les excedències per la cura dels fills. Contra l’explotació sexual I el proxenetisme I en defensa dels drets de les treballadores sexuals. Contra l’ofensiva antifeminista de l’extrema dreta i l’atac del patriarcat contra les dones, feministes, bolleres i trans.

Segueix en directe la jornada de vaga general feminista d’aquest 8 de març:

13.14: A més organitzacions juvenils i de dones com Pa i Roses i Contracorrent també s’han sumat amb un bloc de centenars de persones.

13.04: Al migdia ha començat la manifestació estudiantil amb més de 4.000 estudiants omplint els carrers de Barcelona. Sindicats com el SEPC o el Sindicat d’Estudiants han convocat vaga també per aquest 8M a Catalunya.

10.28: Davant l’oficina de drets socials.

10.02: Entre els talls de carreteres que es mantenen des de la matinada, 200 persones han tallat una de les vies d’entrada a Barcelona com és la Avinguda Meridiana.

9.35: Des de la Comissió Laboral del 8M també s’ha llegit un comunicat davant les portes de la secretaria de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.

9.00: A primera hora del matí ha començat el piquet central a Jardinets de Gràcia.

8.50: Les dones treballadores, joves i estudiants de Pa i Roses també surten als carrers i fan una crida a la vaga aquest 8M. Contra la dreta i l’extrema dreta, el govern "progressista" i la trampa del punitivisme.

Et pot interessar: Aquest 8M treballadores i estudiants farem vaga general feminista!

8.05h: Ja abans del piquet central a Jardinets de Gràcia, el sindicat CGT de Catalunya ha tallat diferents eixos vials a reu del territori.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya