×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

A 80 anys del seu assassinat, Trotsky com a alternativa revolucionària davant la crisi capitalista

En complir-se vuitanta anys de l'assassinat del líder revolucionari, el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT) i Lluita Internacionalista, organitzacions polítiques anticapitalistes i revolucionàries de l'Estat espanyol, convoquen les Jornades Lev Trotsky 2020, per les quals a mitjan mes de setembre es realitzaran actes presencials a les ciutats de Madrid i Barcelona.

EsquerraDiari.cat

dissabte 22 d’agost de 2020
Facebook Twitter

El 20 d’agost de 1940, l’espia estalinista Ramón Mercader, sota la disfressa de Frank Jackson, va ingressar a la casa de Lleó Trotsky a Coyoacán, Mèxic, i va clavar un piolet al cap del revolucionari rus. Ramón Mercader era militant del Partit Socialista Unificat de Catalunya i s’havia infiltrat en els cercles trotskistes a França, sota les ordres de la NKVD, antecessora del KGB. L’assassí de Trotsky complia ordes directes de Stalin, qui veia a Trotsky com una amenaça directa per al poder de la burocràcia en la Unió soviètica. L’estalinisme espanyol continuava el seu camí de traïcions a la revolució mundial, amb el mètode de l’assassinat polític dels opositors, tal com havia ocorregut amb el dirigent del POUM, Andreu Nin, el juny de 1937.

Vuitanta anys després del seu assassinat, el nom de Lleó Trotsky continua sent sinònim de "revolució", i per això els seus enemics s’obstinen a denigrar-ho, com s’ha vist recentment en la sèrie de Netflix finançada pel govern de Putin, que el mostrava com un dictador personalista, distorsionant per complet la realitat. Cosa que va ser denunciada en una declaració internacional per centenars d’intel·lectuals i personalitats de tot el món.

L’obra i el pensament de Lleó Trotsky continua sent una alternativa revolucionària, enfront d’una nova crisi que els capitalistes intenten descarregar sobre la classe treballadora a tot el món. I continua sent una alternativa revolucionària enfront dels qui des de l’esquerra reformista sostenen que el capitalisme es pot reformar o humanitzar, o als qui s’integren directament com a part dels governs capitalistes, com en el cas de Podemos i Esquerra Unida, integrats com a ministres amb els neoliberals del PSOE.

Són moments en què el sistema capitalista mostra les seves brutals contradiccions davant els ulls de milions de persones, especialment entre la joventut. Més important que mai donar a conèixer àmpliament a noves generacions les batalles de Lleó Trotsky i el marxisme revolucionari pel socialisme, contra la burocratització de l’URSS i l’estalinisme en l’àmbit mundial.

En complir-se 80 anys del seu assassinat, el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT) i Lluita Internacionalista (LI), organitzacions polítiques anticapitalistes i revolucionàries de l’Estat espanyol, convoquen les Jornades León Trotsky 2020 i a mitjan mes de setembre (amb dates exactes a confirmar d’acord amb l’evolució de la pandèmia de Covid-19) en les quals realitzaran actes presencials a les ciutats de Madrid i Barcelona.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya