×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

VÍDEO: A 80 anys del seu assassinat: Trotsky com a alternativa

En plena crisi de la pandèmia per la Covid-19 i a 80 anys de l'assassinat deLeón Trotsky, les organitzacions polítques del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores i Lluita Internacionalista ornganitzen un acte per aquest divendres en el que es donarà veu al llegat del revolucionari rus i els desafiaments de l'esquerra revolucionària a l'Estat espanyol en l'actualitat.

EsquerraDiari.cat

dimecres 16 de setembre de 2020
Facebook Twitter

La crisi socio-sanitària i econòmica que s’ha desfermat amb la pandèmia del SARS-CoV-2 afecta en l’actualitat a milions de persones a nivell mundial. No obstant, l’impacte és molt major en el conjunt dels sectors populars, la classe treballadora, les dones, la joventut i els migrants.

La crisi del coronavirus, a més de demostrar a milions la degeneració del sistema capitalista i el seu caràcter depredador, com en l’últim temps ho demostra també la crisi climàtica, també ha demostrat la incapacitat dels diferents governs per a donar solució a les demandes de la majoria.

A l’Estat espanyol, les mesures de conteción aplicades pel govern central i els autonòmics davant l’amenaça d’una segona onada van, sens dubte, en direcció a respectar els interessos i beneficis dels capitalistes, la patronal i els grans lobbies empresarials a costa de la salut i el minvament generalitzat de les condicions laborals de la classe treballadora.

Ho estem veient aquests dies amb els sanitaris, que sense temps per a recuperar-se dels pitjors mesos i sense les millores promeses des dels governs, tant econòmicament com en material sanitari, es troben davant la segona onada del virus.

El cas de l’Estat espanyol mostra, sens dubte, la fallida del neo-reformisme de Podemos, que va arribar fa 5 anys per assaltar els cels i s’ha convertit en una crossa d’esquerra per als social liberals del PSOE.

Davant aquesta crisi capitalista de dimensions desconegudes des de la primera meitat del segle XX i la fallida de les alternatives polítiques sorgides al calor de la crisi del 2008, les idees de León Trotsky resulten més vigents i oportunes que mai.

En aquesta crisi històrica del capitalisme volem reprendre les idees del dirigent que en la seva lluita per la revolució socialista es va convertir en un dels homes més perillosos del segle XX per a capitalistes i estalinistes.

I és que Trotsky no va ser només un brillant estratega que va dirigir l’Exèrcit Roig durant la Revolució Russa, sinó que el seu llegat teòric i polític conté algunes de les més importants lliçons perquè els revolucionaris socialistes continuem la nostra lluita contra el capitalisme.

Per això, a 80 anys del seu assassinat per un agent estalinista, les organitzacions polítiques del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores i Lluita Internacionalista organitzen aquest divendres un acte per a reivindicar i debatre el llegat del revolucionari rus i les seves idees en l’actualitat.

Un acte que pretén deixar plantejat, a més, els desafiaments de l’esquerra revolucionària avui enfront de la crisi actual.

L’acte es realitzarà el pròxim divendres 18 de setembre a les 18 hores. Al Centre Cívic Cotxeres-Casinet del barri de Sants (Barcelona).

Participaran del mateix com a ponents: Santiago Lupe (CRT), Rosario Mendieta (LI), Josep Lluís del Alcazar (LI) i Jsefina Martínez (CRT)


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya