×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

A un any del Referèndum de l’1-O, més de 180.000 persones es manifesten a Barcelona

Unes 180.000 persones es van manifestar pels carrers cèntrics de Barcelona, a un any del Referèndum de l'1-O i després d'una jornada de mobilització des de primera hora.

EsquerraDiari.cat

dimarts 2 d’octubre de 2018
Facebook Twitter

Al crit d’’independència’ i ’els carrers seran sempre nostres’, unes 180.000 persones segons la guàrdia urbana es van manifestar pels carrers de Barcelona amb pancartes demanant la llibertat dels polítics empresonats i exigint la república catalana.

Aquest dilluns 1 d’Octubre es compleix un any de la gran jornada del Referèndum de l’1-O al 2017 per l’autodeterminació del poble català. Una jornada protagonitzada amb mobilitzacions, ocupacions de col·legis i enfrontaments amb la policia nacional que havia dut a terme una duríssima repressió per intentar impedir la votació segrestant urnes a cop de porres.

Després de les batalles de les places del passat dissabte a Sant Jaume i Plaça Catalunya, el dia d’avui a Catalunya va clarejar movilizada des de les 7 del matí amb els lemes proposats pels CDR (Comitès de defensa de la República) : #Vaga1O, #TombemElRègim, #TardorCalenta, #RepublicaCatalana.

El moviment estudiantil també ha convocat una vaga amb importants manifestacions des de les 12 hores.

Durant tot el dia s’han fet actes a tota Catalunya fins que a la tarda s’han succeït mobilitzacions per tot el territori. La manifestació de la Plataforma U d’Octubre ha convocat unes 180.000 persones, segons la guàrdia urbana.

La mobilització es va desenvolupar des de la Plaça Catalunya de Barcelona fins al Parlament, on milers de manifestants van xiular a Torra i a Torrent i cridaven dimissió del conseller Buch. Mentrestant, una gran quantitat de manifestants van marxar per la Via Laietana en protesta contra la repressió, cap a la Prefectura de la policia espanyola.

Una vegada més els Mossos d’Esquadra han carregat contra els manifestants, tant en el Parlament com en la Via Laietana. Al tancament d’aquesta edició la repressió continuava i els Mossos continuen perseguint manifestants amb furgons per la zona d’Arc de Triomf.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts