×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Acte públic a Barcelona: “Ni Putin, Ni OTAN”

El Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores, l’agrupació de dones Pan y Rosas i l’agrupació juvenil i anticapitalista Contracorrent organitzen un acte públic sobre la Guerra a Ucraïna aquest dijous 7 d’abril al Casal de Barri Pou de la Figuera. Fora les tropes russes d’Ucraïna! Contra el rearmament de l’imperialisme europeu!

Redacció Esquerra Diari

dimarts 5 d’abril
Facebook Twitter

Es compleix més d’un mes de la reaccionaria guerra a Ucraïna en la que de moment ja ha deixat un saldo de milers de victimes. Són milers els morts civils, com s’ha vist amb atrocitats como les de Bucha o el setge de Mariúpol, més de 3,6 milions de refugiats i un total de 10 milions de desplaçats interns. Per altra banda, si ens atenim a les fonts oficials del Kremlin, més de 7.000 soldats russos haurien perdut la vida en el que portem de contesa.

Et pot interessar: Les perspectives de la guerra a un mes de la invasió russa a Ucraïna

La prolongació de la guerra està tenint conseqüències no només en el teatre d’operacions, sinó a tota Europa i el món, amb repercusions impredictibles especialment en el terreny geopolític i econòmic. De fet, el rebuig massiu a l’ofensiva reaccionària de Putin ha activat la reemergencia de l’Europa imperialista en clau guerrerista i que s’evidencia principalment en les polítiques de rearmament encapçalades per Alemanya i de les que el Govern de l’Estat espanyol n’és també un clar exemple.

Davant això, l’esquerra a nivell mundial justifica majoritariament el suport a Zelenski amb l’enviament d’armament a Ucraïna per part de l’OTAN i la reemergencia de l’Europa imperialista en clau bel·licista. Per altra banda, hi ha una posició més marginal també que justifica la invasió russa com un acte defensiu contra l’avanç de l’OTAN a Europa de l’Est. I d’altres sectors de l’esquerra expressen també el retorn a la via diplomàtica però que deixa la solució del conflicte en mans dels mateixos governs imperialistes i el nacionalisme de Putin.

Des d’Esquerra Diari i juntament amb el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores, l’agrupació de dones Pan y Rosas i l’agrupació juvenil i anticapitalista Contracorrent, s’organitza un col·loqui sobre la Guerra a Ucraïna per a aquest dijous 7 d’abril al Casal de Barri Pou de la Figuera (Barcelona).

De l’acte participaran Santiago Lupe, portaveu del CRT i director d’Esquerra Diari; Cynthia Lub, portaveu de Pan y Rosas i membre del comitè editorial d’Esquerra Diari, i Pablo Castilla, portaveu de Contracorrent, en el que es plantejarà una via independent tant de la Rusia de Putin com dels països imperialistes als quals está sotmés el govern ucraïnés.

Aquí pots llegir l’article de Santiago Lupe: L’esquerra ibèrica davant la guerra: entre la subordinació a l’imperialisme guerrerista i la il·lusió diplomàtica

Una via de resolució que passa per posar dempeus un gran moviment que lluiti per posar fi a la invasió russa i la intervenció militar de l’OTAN mitjançant l’enviament d’armes i les sancions que només porten fam i penuries al poble rus, així com el consegüent rearmament de l’imperialisme europeu.

A l’Estat espanyol des del CRT, Pan y Rosas i Contracorrent es fa una crida a posar dempeus una esquerra independent del reformisme en el poder, que lluiti contra el nostre propi imperialisme i reprengui una perspectiva socialista per evitar que la barbàrie a la qual condueix el capitalisme continuï avançant.

També pots llegir l’article de Cynthia Lub: Treballadores en primera línia, feministes anticapitalistes contra la guerra

I també l’article de Pablo Castilla: Una joventut contra la guerra, l’imperialisme i els tabús capitalistes


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts