×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Ada Colau contracta a INIPRO, empresa imputada per presumpta corrupció

L'Ajuntament de Barcelona signa nous contractes amb INIPRO, una empresa que ha estat imputada per presumpta corrupció i malversació de diners públics en vincles amb càrrecs polítics del PSC.

Itziar Batet

dilluns 29 de juny de 2020
Facebook Twitter

La nova contractació de l’Ajuntament de Barcelona amb l’empresa INIPRO -Iniciatives i Programes SL-, crida l’atenció per tractar-se d’un hòlding empresarial amb un important promptuari d’imputacions per presumpta corrupció i malversació de diners públics de part de l’Ajuntament de Tarragona i de Viladecans.

La contractació pertanyent a la legislatura passada del 2015 al 2019 havia costat l’altíssima xifra de 26,5 milions d’euros i les investigacions per corrupció de part del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona des del 2016, no ha impedit al govern municipal “del canvi” dirigit per Ada Colau tornar a adjudicar ni més ni menys que 800 contractes, aquesta vegada a dit.

Els contractes de l’Ajuntament de Barcelona amb INIPRO d’aquests quatre anys estan repartits per tota la ciutat de Barcelona i comprenen serveis molt diversos de l’àrea de Drets Socials, especialment en l’atenció als joves. És a dir, una empresa imputada per presumptes casos de corrupció paradoxalment es dedica a qüestions socials des de la seva fundació a tot Catalunya.

Segons un informe de Catalunyapress la majoria dels denominats “contractes menors” han estat autoritzats per la regidora Laura Pérez, actual secretària general del consell ciutadà de Podemos Barcelona. Aquests també han estat investigats a Tarragona i a Viladecans i que conformaven l’Àrea de “Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI” de l’Ajuntament de Barcelona que dirigia durant l’anterior legislatura (2015-2019) i continua dirigint.

L’Ajuntament està executant una nova contractació amb una empresa investigada per presumpta corrupció, quelcom que es contradiu amb l’Article 64.1 de la Llei de Contractació del Sector Públic (LCSP), que, tal com explica Catalunyapress “fa relació a la lluita contra la corrupció i prevenció dels conflictes d’interessos, i que recomana a les administracions públiques no contractar empreses sospitoses de delictes de corrupció.”

Però el mateix article contempla prohibir la contractació d’empreses acusades de corrupció quan pesi sobre aquestes una sentència ferma; qüestió que no ha ocorregut encara amb INIPRO.

No obstant això, no parla molt bé d’un govern municipal que es diu d’esquerres i que va assumir sota els discursos d’acabar amb la “casta”, realitzar contractes amb empreses fosques utilitzant fons públics i en els quals es troben com investigats càrrecs pertanyents al PSC: l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l’ex regidor de Serveis Socials Victòria Pelegrín; la portaveu del govern municipal, Begoña Floría, i l’excap de gabinet d’alcaldia Gustavo Cuadrado, tots del PSC.

A més estan implicats l’ex primer tinent d’alcalde de Viladecans, Joaquín Guerrero (PSC), el difunt i fins llavors director d’ Inipro, Ricard Campà, i el consultor de Viladecans, Enrique Miró, que van quedar en llibertat al 2016, malgrat estar imputats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de delictes d’alteració de subhasta en concurs públic i de tràfic d’influències, per només numerar-ne alguns.

Aquest cas ha sortit a la llum des que l’organització de l’esquerra independentista, la CUP i el seu grup municipal a l’Ajuntament de Tarragona, hagi presentat una denúncia contra l’empresa INIPRO i les seves empreses satèl·lits.

La CUP de Tarragona plantejava que els imputats haurien de dimitir dels seus càrrecs si arribessin a anar a judici, com va ocorrer. L’exalcalde Josep Fèlix Ballesteros se li imputen delictes d’alteració de preus en concursos i subhastes públiques, falsedat documental, prevaricació, suborn, tràfic d’influències, malversació, frau i abús en l’exercici de la funció pública- i altres càrrecs similars a la exportaveu socialista Begoña Floria, per la qual cosa per la CUP haurien de dimitir del càrrec de regidor i regidora. I també havia instat al govern municipal d’ERC i en comú Podem a personar-se en totes les causes judicials per presumpta corrupció.

Les institucions i partits de la burgesia, encara els "progresistes" porten en el seu ADN la corrupció. Barcelona en Comú fa temps que va demostrar ser un partit més de la casta capitalista, gestionant els seus negocis amb el PSC i de la banda contrària a les lluites de la classe treballadora i moviments socials.

Et pot interessar: Així #EnsEnSortirem?: Colau gasta 3 milions d’euros en publicitat

També pots llegir: Amb concerts de Colau de 200.000 euros no s’ensurt d’una crisi social i econòmica


Facebook Twitter

Itziar Batet

Educadora | Barcelona

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah