×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Als països més rics el 66% de la població està vacunada, en els més pobres només el 2.5%

La nova variant Òmicron s'expandeix. Torna a quedar a la vista la desigualtat mundial de la vacunació, que facilita contagis i mutacions del virus. L'alliberament de les patents continua sent un reclam urgent. Però els Estats capitalistes cuiden els interessos dels grans laboratoris.

dimecres 1 de desembre de 2021
Facebook Twitter

Un recent estudi publicat en la revista Science torna a posar de manifest la brutal irracionalitat del sistema capitalista quant a com enfrontar la pandèmia mundial.

Un article publicat fa uns dies indica que “mentre que el 66% de la població dels països d’ingressos alts està completament vacunada, només el 2,5% de la població dels països d’ingressos baixos està completament protegida”.

El mateix estudi dóna compte de l’enorme inequitat que existeix entre els països més rics del món i els països més endarrerits i empobrits pel saqueig imperialista.

Science afirma, a més, que “les nacions riques han de detenir l’acaparament de vacunes, redistribuir immediatament els excedents de vacunes, complir amb els seus compromisos amb el programa COVID-19 Vaccines Global Access (COVAX), donar suport a l’exempció dels Aspectes dels Drets de Propietat Intel·lectual relacionats amb el Comerç (TRIPS) i exigir a les empreses farmacèutiques transferir coneixements tècnics per al diagnòstic, les vacunes i la terapèutica”.

Tanmateix, això és precisament el que es neguen a fer els Estats capitalistes de les grans potències. Les seves polítiques, des de l’inici de la pandèmia, han estat destinades a garantir els negocis i els beneficis dels grans laboratoris. Va haver-hi milers de milions de dòlars i euros aportats des de les finances públiques per al desenvolupament de la recerca en vacunes. Quan es va començar avançar en aquestes, aquestes es van mantenir com a propietat privada d’aquestes grans multinacionals.

Precisament per això continua sent urgent la lluita per l’alliberament de les patents. Però aquesta lluita no pot quedar lliurada a les mans dels estats nacionals capitalistes. En la seva naturalesa està la defensa dels interessos d’una minoria social de grans empresaris. Defensar la salut de milers de milions de pobres i de la població humil dels països endarrerits i saquejats per l’imperialisme és una tasca que ha de ser presa a les seves mans per la classe obrera i els pobles del món.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah