×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Alumnes van a classe “amb mantes, gorros i guants”, denuncien associacions de mares i pares

Les AMPAS andaluses denuncien les terribles condicions a les aules andaluses després de les escasses mesures de la Junta d'Andalusia que no ha retardat l'inici de les classes malgrat l'onada de fred.

IzquierdaDiario.es

dijous 14 de gener de 2021
Facebook Twitter

Aterrits, és a dir paralitzats pel fred. Així es troben els alumnes de col·legis i instituts andalusos, com adverteixen des de les “Escuelas de Calor”, una plataforma que reuneix les AMPAS andaluses. I és que, si bé la notícia de la setmana per als telenotícies ha estat la borrasca Filomena que ha tapat de neu Madrid i altres Comunitats, la realitat és que al sud l’onada de fred també s’ha sentit amb nevades importants en llocs com Granada i en general amb baixes temperatures i dies de pluja que han generat unes pèssimes condicions per als alumnes andalusos.

Com denuncien els seus pares, els alumnes van a classe “amb mantes,gorros i guants”, la qual cosa encara així no impedeix que sorgeixin problemes de salut i molèsties als seus fills a causa de les terribles condicions que es donen en els centres, on les finestres estan obertes malgrat la pluja a causa de les precaucions i mesures pel Covid-19.

Les AMPAS denuncien una falta de preparació per part de la Conselleria d’Educació, que ni ha retardat l’inici de les classes a causa de Filomena ni ha pres mesures extraordinàries per a aquest curs després dels problemes que es van donar el curs passat amb l’inici de la pandèmia. Amb tot just noves contractacions de docents, cap canvi en les instal·lacions i havent de pagar les famílies materials com les màscares, la Junta deixa als xavals literalment tremolant a la seva sort. Alguna cosa que a més és criticat per la plataforma pel fet que durant el curs passat es va aprovar una llei de bioclimatització que indicava a la Junta d’Andalusia com adaptar les instal·lacions perquè l’alumnat i personal docent no patís ni davant l’actual onada de fred ni davant les altes temperatures que solen donar-se a Andalusia en els mesos més càlids, totes dues situacions que posen en risc la salut i dificulten l’aprenentatge.

Aquesta problemàtica no és exclusiva d’Andalusia i sembla no resoldre’s en cap punt de l’Estat, en veure’s l’escola més com un lloc on deixar als nens mentre els adults acudeixen al treball que com un lloc d’ensenyament.

En el cas andalús la situació crítica de les aules públiques no és rara si tenim en compte els anys de retallades que tant el PSOE com la dreta andalusa han dut a terme en l’Educació Pública, desviant diners a l’educació concertada. Sent la seva mesura estrella per a combatre la Covid la intensificació de la repressió, al mateix temps que es cobria l’esquena a la patronal de l’hostaleria en comptes de preparar-se per a noves onades del virus.

Tant en la universitat com en l’educació secundària i primària, el problema és similar en tant que es prioritza la volta a les classes per sobre de la salut de les estudiants i de les seves famílies, que han de tractar amb mantes de cobrir els problemes que l’Administració es nega a solucionar.


Facebook Twitter
Els Mossos d'Esquadra detenen Clara Ponsatí

Els Mossos d’Esquadra detenen Clara Ponsatí

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”