×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Àmplia campanya de suport a Dauno Tótoro contra la persecució del Govern de Piñera

Actors, actrius, escriptors, músics, periodistes, dirigents sindicals i estudiantils han lliurat el seu suport i solidaritat al nostre company del Partido de Trabajadores Revolucioanrios (PTR) de Xile, Dauno Tótoro. La Cort d'Apel·lacions va admetre el divendres una querella de la Intendència de Santiago contra el jove dirigent de l'esquerra xilena per haver demanat públicament la renúncia de Piñera.

dilluns 16 de desembre de 2019
Facebook Twitter

La querella contra el nostre company Dauno Tótoro, dirigent del Partit de Treballadors Revolucionari de Xile, per demanar la caiguda de Piñera en públic va ser considerat immediatament com un clar atac a la llibertat d’expressió. És per això que a penes conegut la fallada de la Cort d’Apel·lacions, que aquest divendres va donar lloc a la querella de la Intendència de Santiago en contra seva, Dauno Tótoro va rebre un immediat suport de part d’artistes, intel·lectuals, polítics i dirigents socials. Tots i totes elles consideren que es tracta d’un greu acte de persecució política, que permetria obrir una recerca només pel fet d’exposar les seves idees polítiques. Això se suma a altres casos de criminalització, com el cas del docent Roberto Campos, pres per haver participat en una de les primeres manifestacions contra Piñera.

El jove dirigent del Partido de Trabajadores Revolucioanrios està sent perseguit per dir el que centenars de milers han dit als carrers: Que caigui Piñera. Perquè aquest Govern, que compta a penes amb un 4,6% d’aprovació i que carrega amb assassinats, mutilacions i tortures per part de Carabineros i l’Exèrcit de Xile ha estat repudiat per àmplies masses de treballadors i aquesta valenta joventut que va fer despertar a tot el país en contra de tot aquest règim heretat del pinochetisme.

Després de la presentació de la querella contra el jove historiador i dirigent del PTR, el jutge Urrutia la va declarar inadmissible pel fet que atemptava contra la llibertat d’expressió; la resposta dels advocats querellants va ser dur a terme una apel·lació, que aquest divendres va ser acceptada, perpetuant la persecució política als qui s’han manifestat contra aquest govern de criminals.

Això se suma a altres casos greus de criminalització, com és el de Roberto Campos, professor privat de la seva llibertat de manera il·legítima. O també el cas de Osorno, on una dona està sent acusada per apuntar amb un làser a efectius de Forces Especials, un dels pocs mètodes de defensa enfront de la brutal repressió.

La querella contra Dauno Tótoro és una persecució a tots els que protestem a Xile

Així ho van entendre tots i totes les que en poques hores van enviar la seva solidaritat amb Dauno. Aquest Govern és responsable de violacions sistemàtiques als drets humans de la població xilena, però això no ha impedit que la repressió dels Carabineros segueixi com el primer dia. Per contra, Piñera es troba implementant una agenda anti protesta i de persecució als sectors dissidents. Prova de la implementació d’aquesta agenda de criminalització als quals lluiten és la querella contra Dauno per “incitar el derrocament” en una assemblea estudiantil. Dauno va dir el que milions hem cridat als carrers: “Fora Piñera” i “Assemblea Constituent lliure i sobirana”. Si això fos un delicte haurien d’empresonar a tot el poble.

És per això que en el marc del recital contra la repressió que es va realitzar aquest divendres, on es van presentar els grups Illapu, Inti Illimani i Los Búnkers, Tótoro va rebre un ampli suport dels artistes i també d’altres figures polítiques. Durant el dia havia recollit la solidaritat d’intel·lectuals, dirigents polítics i socials, com també d’estudiants de diferents universitats i liceus que van anar a acompanyar-lo en el matí del divendres als afores del Palau de Tribunals de Santiago.

Això és un clar atac a la llibertat d’expressió, entenent que el que va dir és quelcom que s’ha escoltat a tot el país: Fora Piñera. És urgent aixecar una gran campanya en contra de la repressió i persecució política d’aquest Govern de criminals.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l'Europa fortalesa”

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l’Europa fortalesa”

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"