×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Arriba la mostra Ullal: el festival fotografia que mossega la realitat des de les lluites de base

La inauguració tindrà lloc el dijous 12 de maig a les 18.30 a la sala d’exposicions de Can Batlló. La mostra recull un total de 40 projectes que es relacionen de forma diversa amb la ciutat de Barcelona a càrrec d’una trentena de col·lectius i moviments de base. Pots llegir aquí la seva nota de premsa.

EsquerraDiari.cat

dimecres 4 de maig de 2022
Facebook Twitter

El dijous 12 de maig tindrà lloc la inauguració d’Ullal, un festival defotografia transfeminista, antirepressiu i antiracista que té com a escenari les lluites i les resistències ques’esdevenen a la ciutat de Barcelona. L’objectiu d’aquest festival, que arriba per quedar-se, és promoure lareflexió, a través de les arts, de la relació entre les imatges, la política i els moviments socials.

La inauguració de la mostra, que es podrà visitar fins al 28 de maig, dona el tret de sortida a tres dies plensd’activitats. Del 12 al 14 de Maig, a Can Batlló tindran lloc xerrades, tallers i actuacions musicalsdinamitzades per les entitats i col·lectives que formen part d’Ullal. Tanquem els CIEs, La SAL Feminista iColze a colze són alguns dels grups que hi participen.

La programació del festival aborda des de diferents perspectives els eixos que explora Ullal: la potència del’acció directa, la importància de crear contra memòria, la necessitat d’imaginar futurs amables des depràctiques ja existents, la força dels cossos i desitjos que trenquen amb la norma i la urgència dedenunciar la violència de les estructures repressives que ens controlen diàriament.

En aquesta línia, l’exposició s’estructura en cinc eixos que utilitzen la imatge de la boca i l’ullal per recollirles diverses temàtiques.

Amb la idea de col·lectivitzar un espai de pensament i trobada a través de les imatges, Ullal no ha establertun sistema de guanyadoris ni premis. L’esdeveniment pretén fomentar un espai de reflexió entreindividualitats, col·lectives i lluites de Barcelona on teixir xarxes i aliances des de les pràctiques artístiques ullalfest.

Dents tortes: oberta a les imatges que recullen pràctiques i experiències encarnades, explorant elsmarges d’allò normatiu i convencional

A queixalades: recull la diversitat de lluites diàries i les resistències quotidianes que tenen lloc aBarcelona

Fent Saliva: dirigeix la mirada a aquells projectes col·lectius i de barri que fan dels desitjos utòpics unapossibilitat real aquí i ara

Dentera: assenyala i recull les situacions de violència estructural (racista, masclista, institucional,policial, etc.) que es viuen a la ciutat

Paluego: espai destinat a imatges d’arxiu que ajuden a configurar una contra memòria que assenyala idesactiva les violències exercides per la història oficial

Ullal de llet: Les criatures tenen veu, són agents i, en tant que habiten la ciutat, tenen la possibilitat de participar allà on vulguin.

En un context global carregat d’imatges fugaces i efímeres, però produïdes des d’un règim visual hegemònic, es fa necessari generar espais de creativitat que qüestionin els rols assignats pels mitjans de comunicació i els relats institucionals. A les ciutats hi habita una memòria visual extraordinària relativa a les lluites socials, als moviments de base i als cossos i identitats dissidents que són els que els confereixen la seva personalitat reivindicativa i revolucionària.

ULLAL vol esdevenir un catalitzador, en l’escenari que és la ciutat de Barcelona, d’aquesta energia dissident i generar un arxiu visual que, des del present, en segueixi donant compte. Volem incidir, des de la pràctica fotogràfica, en la realitat d’aquelles persones, col·lectius i esdeveniments, que sovint són exclosos tant del camp de visió hegemònic com de la producció d’imatges.

Per a més informació fes click aquí.


Facebook Twitter
Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l'amnistia total de totes les lluitadores

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l’amnistia total de totes les lluitadores

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim