×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Arxivada la causa contra els activistes per la vaga del 8N

L'Audiència Provincial de Barcelona arxiva la causa contra els nou activistes per la vaga del 8N de 2017. No obstant, l'ofensiva de criminalització i repressió contra el moviment independentista no cessa.

EsquerraDiari.cat

dimarts 3 de novembre de 2020
Facebook Twitter

L’organització antirepresiva de l’esquerra independentista Alerta Solidària ha anunciat aquest matí l’arxivament de la causa judicial contra nou activistes per la vaga del 8 de novembre de 2017.

L’Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat la causa en desestimar el recurs d’apel·lació de la fiscalia després que el jutjat de primera instància no trobés delictes de desordres públics ni coaccions.

El ministeri fiscal, per la seva part, acusava d’aquests delictes als nou activistes com a responsables dels talls de les vies a l’estació de Sants, com a part de les protestes per l’empresonament de més de mig govern de la Generalitat i la celebració de l’u d’octubre.

En aques sentit, en el seu comunicat Alerta Solidària denuncia que aquest aquesta causa forma part de l’ofensiva de criminalització cap al moviment independentista i afegeix que "és una més dels centenars que engloba la macrocausa contra l’independentisme".

Alhora, des de l’organització contra la repressió denuncien també la responsabilitat del cos policial dels mossos en quan a tota l’onada reaccionària contra l’esquerra independentista en dir que la macrocausa "no seria tan gran sense la inestimable col·laboració dels Mossos d’Esquadra que, com en aquest cas, van engegar la investigació".

I en aquest sentit, cal tenir en compte també que la Generalitat de Catalunya és part de l’acusació en moltes altres causes contra el moviment independentista que va sortir a protestar contra la sentència del Supremo als líders sobiranistes.

Et pot interessar: La Generalitat també demana presó

Sens dubte, la causa que ara es tanca contra els nou activistes n’era una baula més en l’escalada repressiva del Règim del 78, amb el poder judicial al capdavant, en contra, no només amb l’objectiu d’escapçar la direcció del processisme, sino d’anar més enllà i eliminar d’arrel el moviment independentista, amb més de mil causes obertes contra activistes i organitzacions polítiques de l’esquerra d’ençà l’u d’octubre.

També pots llegir: L’autodeterminació de Catalunya i la seva república, serà obra de la classe treballadora o no serà


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts