×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Assassinat homòfob a la Corunya: s’estenen el rebuig i concentracions per #XustizaParaSamuel

Samuel va ser assassinat amb 24 anys en una pallissa grupal al crit de marica a la Corunya. Cridem que s'estengui i organitzi la ràbia a tot l'estat contra aquest crim homòfob i el sistema que encoratja aquest odi. S'han convocat mobilitzacions a les ciutats gallegues per #XustizaParaSamuel #JusticiaParaSamuel

Pan y Rosas Estado español

Contracorrent

diumenge 4 de juliol de 2021
Facebook Twitter

Samuel va ser assassinat a cops en un crim homofóbico en la zona del passeig marítim de Riazor a la Corunya. Tenia 24 anys i era treballador de la sanitat. Fa escassos dies tenien lloc les mobilitzacions de l’Orgull LGBTI.

La sensació que podíem haver estat qualsevol i la ràbia es van estendre per les xarxes, demanant #XustizaParaSamuel #JusticiaParaSamuel i anunciant mobilitzacions a les ciutats gallegues a les 20h el 5 de juliol.

També a Barcelona aquest dilluns 5 a les 20h s’ha convocat una altra concentració als carrers Borell amb Sant Antoni, a la mateixa hora i dia a Madrid a la Porta del Sol, a Sevilla en la Plaça Nova o a Burgos en la Plaça Major.

Seguim a l’espera de més convocatòries i cridem a mobilitzar-se a tot l’estat en rebuig a aquest crim homòfob, exigint #JusticiaParaSamuel i al fet que s’esclareixi les circumstàncies de l’assassinat.

Aquests crims estan emparats en la impunitat de la qual solen gaudir els atacs feixistes, racistes, masclistes o LGBTIfòbics, més encara quan a l’estat capitalista li convé alimentar a l’extrema dreta i al mateix temps esquinçar-se les vestidures davant de les cambres quan tenen lloc aquests crims.

En l’Estat espanyol, segons dades del Ministeri d’Interior, a l’any les agressions per la identitat o orientació sexual van ser gairebé la meitat dels 1.324 delictes d’odi comesos aquest any, havent augmentat un 15% en els últims tres anys.

Però també un 43% dels joves LGBTI han tingut pensaments suïcides a causa de l’assetjament i la taxa de suïcidi en joves LGBTI és més de quatre vegades superior a la resta i la principal causa de mort. Ens estan matant i no ens quedarem de braços plegats.

També vèiem com fa unes setmanes els crims racistes com l’assassinat a tirs de Younes, l’apunyalament a una dona a Múrcia i altres augmentaven emparats en el racisme institucional i de la dreta. També a la Corunya menys d’una setmana abans era agredida amb una porra extensible una parella al crit de mariques. És per això que moltes veus assenyalen després d’aquest assassinat homòfob a l’ambient irrespirable que està donant l’impuls als discursos d’odi de l’extrema dreta.

No ens amagarem. Ens mobilitzarem, exigint #JusticiaParaSamuel i que s’esclareixi les circumstàncies de l’assassinat. Però no creiem que aquesta justícia vagi a arribar de l’aparell judicial patriarcal, reaccionari i hereu del franquisme de l’Estat espanyol. Ja és coneguda la consigna dels moviments feministes que diu “si toquen a una, ens toquen a totes”. Volem també dir “si toquen a una, ens organitzem milers”.

La indignació i la ràbia no poden transformar-se en silenci i dolor, sinó en una lluita i organització en homenatge de Samuel i de tantes altres. És necessari organitzar l’autodefensa contra aquesta situació als carrers, però també aixecar un moviment LGBTI combatiu que revolucioni apuntant contra el sistema patriarcal i capitalista que ens està matant i ataca cada dia les nostres vides.


Facebook Twitter

Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria