×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Audiència Nacional ordena detencions a activistes del moviment independentista

Un operatiu de la Guàrdia Civil ha irromput aquest dilluns sobre les 05.00 hores del matí en diverses localitats catalanes, amb un saldo de nou detinguts per ordre de l'Audiència Nacional.

EsquerraDiari.cat

dilluns 23 de setembre de 2019
Facebook Twitter

Foto: Twiter @Eudaldgl

Aquest operatiu repressiu està centrat en les localitats de Parets del Vallés, Cerdanyola del Vallès, Sabadell i també a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental). L’ordre ha estat de part del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, a càrrec del jutge Manuel García-Castelló.

Estem davant una nova escalada repressiva que apunta clarament a activistes del moviment independentista, després de més de deu registres i ràtzies a la província de Barcelona. Així ho han denunciat diverses plataformes anti-repressives com la Plataforma 3 d’Octubre:

Segons la nota de premsa de la Guàrdia Civil, “ha detingut a 9 persones relacionades amb moviments independentistes catalans que podrien estar preparats per a dur a terme accions violentes”, per la qual cosa aquest operatiu pretén “esclarir activitats delictives planificades per membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR)”.

La mateixa nota afirma haver-se “confiscat de documentació i material informàtic per al seu estudi i la seva anàlisi” i “abundant material i substàncies, considerades precursores per a la confessió d’explosius, susceptibles (a espera de confirmació pels especialistes) de ser emprades en la fabricació d’artefactes.”

Interior anuncia més detencions

Per part seva, el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, a Radio Nacional Española (RNE) va declarar que “l’operació està oberta i totes les possibilitats caben” incloent “més registres i més detencions”.

Aquesta nova escalada repressiva es duu a terme a poques setmanes que el Tribunal Suprem espanyol fes pública la sentència contra els membres del Govern i líders del moviment independentista. Aquest cap de setmana la policia autonòmica catalana també va anunciar la incorporació del nou arsenal repressiu com a gas pebre, noves tanques i focus de llum. Una decisió que parteix de la conselleria d’Interior, en mans de JxCat.

Convocatòria per la llibertat dels detinguts

La repressió de l’Estat central contra les demandes del poble català augmenta enfront de les possibles respostes davant la sentència del 1-O. Així respon a la repressió amb més repressió. Aquesta mateixa tarda diversos moviments socials estan fent una crida a mobilitzar-se per la llibertat dels 9 detinguts. Una de les convocatòries és en P Doctor Robert (Sabadell) a les 19 hores.


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona