×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Borrell alimenta el clima bel·licista i reclama augmentar l’enviament d’armes a Ucraïna

Josep Borrell, cap de la diplomàcia imperialista europea, acusa a Rússia de “provocar fam en el món” de manera deliberada i de ser responsable del desproveïment que pateixen els països a causa de la guerra. Davant això planteja augmentar l'enviament d'armes a Ucraïna enfront d'una tàctica més centrada en les sancions.

Antonio Manuel Garcia

dijous 14 d’abril
Facebook Twitter

Josep Borrell - REUTERS / YVES HERMAN

La Unió Europea adopta una nova postura davant els canvis de la guerra a Ucraïna. Ara que el conflicte passa a una nova fase centrada en l’est del país davant el fracàs rus per a prendre la capital, els líders de l’imperialisme europeus aposten per reforçar l’enviament d’armes.

Assegurant que la guerra “es guanyarà en el camp de batalla”, les paraules de Borrell semblen confirmar un gir tàctic de la Unió Europea que, davant les dificultats per a sancionar el petroli i gas rus, aposten per incrementar l’enviament de material bèl·lic. Ja són més de 1.500 milions d’euros els que s’han dedicat des del passat 24 de febrer per a aquest propòsit des de la UE. A això cal sumar-li l’acció individual de cada país, com per exemple Polònia que ha anunciat l’enviament de tancs de combat per a fer costat al govern de Zelenski.

Un clima bèl·lic al qual s’ha sumat “amb armes i bagatges” fins i tot el camp més “progressista” dels partits burgesos, com és el cas dels Verds a Alemanya que pressionen a Olaf Scholz, canceller alemany i líder del govern de coalició, perquè enviï material bèl·lic ofensiu. Una nova confirmació de com la guerra a Ucraïna ve aprofundint les tendències militaristes dins de la UE, que amb l’excusa del conflicte s’ha embarcat en una política oberta de rearmament imperialista, mentre exploten el negoci de les armes i la justificació de mesures bonapartistes internes

En el teatre d’operacions ucraïnès, la guerra sembla concentrar-se en la zona del Donbáss, on l’OTAN i l’imperialisme europeu esperen que s’empitjori el conflicte. D’una banda, per l’enfortiment de l’exèrcit ucraïnès que portaria combatent en aquesta zona des de 2014 i per un altre, per la reorganització de l’exèrcit rus que hauria solucionat una part dels seus problemes logístics i haurien adoptat un nou pla d’acció. L’objectiu de Putin passaria per assegurar el control complet del Donbáss i la connexió terrestre amb Crimea.

La lluita contra la guerra planteja la necessitat d’exigir la retirada de les tropes russes, al mateix que es denuncia el rol de l’OTAN i la política de rearmament de l’imperialisme europeu, que gens bo portarà per als treballadors i els pobles d’Europa i el món.


Facebook Twitter
Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l'externalització i la precarietat

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l’externalització i la precarietat

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se'ns consideri part del sector educatiu"

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se’ns consideri part del sector educatiu"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

La “hegemonia” del PSOE i l'ensorrament de l'esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

La “hegemonia” del PSOE i l’ensorrament de l’esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis