×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Bosch: vaga indefinida per a impedir el tancament i l’acomiadament de la plantilla

La vaga dels treballadors i treballadores ha començat dimarts passat. La seva lluita és per preservar els llocs de treball, evitant el tancament de la planta i per això és fonamental envoltar-los de suport i solidaritat. L'interès de la direcció és tancar el 30 de juny, però els treballadors planten cara per a evitar-ho.

Martín Lugones

dijous 8 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Imatge de portada: Treballadors de Bosch @EP

Aquest dimecres ha començat la vaga dels treballadors i treballadores de Bosch, anunciada setmanes enrere pel comitè d’empresa, en resposta a l’interès de l’empresa de tancar la planta situada a Lliça d´Amut, el pròxim 30 de juny.

Et pot interessar: Els treballadors de Bosch de Lliçà d’Amunt van a la vaga!

La vaga és la mesura de força dels treballadors i treballadores amb la finalitat de poder començar la lluita per preservar els seus llocs de treball. 336 treballadors quedarien al carrer si l’empresa aconsegueix el seu objectiu de tancament i trasllat de la producció.

En el que va de vaga els treballadors han muntat un campament a l’entrada de la planta a fi de poder visibilitzar el conflicte obert amb l’empresa i allí poder rebre la solidaritat de les organitzacions socials, sindicals i polítiques que ja han anat arribant.

Com ja havia manifestat rotundament el delegat de CCOO del comitè d’empresa de Bosch: “D’aquí no s’ha de moure ni un cargol el 30 de juny, volem un pla industrial”. Alhora cridava també a tots els treballadors i treballadores de Bosch de tot l’Estat per a unir-se a la lluita.

És crucial envoltar de solidaritat el conflicte obert en la planta de Lliça d´Amunt i alhora és imprescindible que l’esquerra sindical i les organitzacions d’esquerra, com la CUP, es posin al capdavant d’una campanya a nivell estatal per a impedir el tancament amb la seva militància.

Hem vist com han actuat PSOE, UP i la Generalitat respecte a la lluita dels treballadors de Nissan i de les subcontractes com Acciona, aplanant-li el camí a les patronals per a poder seguir endavant amb el pla de tancament de les seves respectives plantes. Per tant, cap esperança s’ha de dipositar en les seves polítiques claudicants.

En el cas que la patronal acabi imposant el tancament, creiem que és fonamental aixecar un pla de combat perquè de forma efectiva no surti ni un cargol, sota la consigna de nacionalització de l’empresa sense indemnització i la posada en producció de la planta sota el control dels treballadors i treballadores.

Des d’Esquerra Diari posem a disposició les nostres pàgines i força militant per a poder contribuir a la victòria de la lluita dels treballadors de Bosch.

Més de 336 raons per a sortir a la lluita!

Visca els treballadors i treballadores de Bosch!


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"