×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Buidem els centres de treball i d’estudi, per a omplir els carrers. Per un feminisme anticapitalista, antiracista i de classe.

Aquest 8M hem de paralitzar-ho tot amb la gran vaga de dones. Una vaga feminista i general, donada suport pels nostres companys, per a buidar tots els centres de treball, els instituts i facultats i tornar a ser milions als carrers.

Pan y Rosas Estado español

dimarts 5 de març de 2019
Facebook Twitter

Compte regressiu per a un 8M que s’anuncia com un clam massiu per les reivindicacions del moviment de dones. Una vaga laboral, estudiantil, de consum i de cures, que tornarà a sentir-se fort en tot l’Estat espanyol.

Aquest any, el moviment de dones surt als carrers enfrontant els discursos reaccionaris i misògins de formacions d’ultradreta com VOX i els seus socis. Ells exigeixen mesures per a derogar la Llei Integral de Violència de Gènere, prohibir el dret a l’avortament i promoure formes de família “tradicionals”. És part de la seva ofensiva reaccionària contra els i les persones immigrants, contra el poble català, la classe treballadora i els qui salin a lluitar.

Per això avui més que mai és necessari aprofundir la mobilització al costat de totes les persones oprimides i explotades. Tenim la força per a defensar els nostres drets i per a anar per més Siguem milers als carrers per a deixar clar que “No passaran” per sobre els nostres drets i que “Si toquen a una, ens organitzem milers!”

Però aquest 8M es produeix en un nou escenari polític, amb l’inici de la campanya electoral per a les generals, on tots els partits intentaran usar la mobilització de les dones per a la seva campanya. Mentre VOX i el PP afilen els seus discursos “antigènere”, Ciutadans ha llançat un “decàleg del feminisme liberal”, defensant un feminisme per a unes poques privilegiades que segons ells “no ha d’anar a l’esquerra ni a la dreta, ha d’anar endavant". Demagògia pura, mentre pacten amb l’extrema dreta a Andalusia i es preparen per a tornar a fer-ho a nivell estatal.

Per part seva, el PSOE pretén recolzar-se en el moviment de dones per a aparèixer com l’única alternativa electoral per a “frenar a la dreta”. Aquest “progressisme neoliberal” del PSOE diu defensar els drets de les dones, però manté els acords amb l’Església, a la qual finança amb diners públics, mentre que no hi ha diners per a un pla de mesures de fons contra la violència masclista o per a implementar educació sexual integral.

El govern defensa a la gran banca, mentre milers de dones continuen sent desnonades de les seves cases per no poder pagar el lloguer. Aquest govern manté oberts els CIES, veritables presons per a immigrants i ha plantejat construir nous. Manté les reformes laborals, que condemnen a milers de dones a la precarietat i no ha pres cap mesura per a canviar la situació de les treballadores de la llar.

Els seus discursos de defensa de les dones són pura demagògia: per això, enfront de l’amenaça de l’extrema dreta hem d’evitar caure en el parany del “mal menor”, com ens proposen des de Podemos, apostant a governar amb el PSOE. L’alternativa per a frenar a la dreta només pot passar per confiar en les nostres pròpies forces, mitjançant la mobilització i l’autoorganització.

Preparem una gran vaga 8M

Sindicats com a CGT, CNT i uns altres de l’esquerra sindical han convocat vaga de 24 hores, tal com exigia el moviment de dones. Aquesta modalitat s’ha estès a algunes federacions de CCOO com la d’educació i funcionaris públics, mentre la direcció de CCOO manté una convocatòria restringida a dues hores en la majoria dels sectors, igual que UGT. Així i tot, cal aprofitar aquestes convocatòries per a cridar a assemblees en tots els llocs de treball i estudi i debatre democràticament, com garantir una veritable vaga general aquest 8M, on es paralitzi el transport, els serveis, el comerç i la indústria.

Per a poder lluitar per algunes mesures urgents:

 •  Ampliació de la Llei integral de la violència de gènere al reconeixement d’altres casos de violència contra les dones: violència laboral, violència institucional, violència policial i violència sexual.
 •  Més cases d’acolliment per a les dones i els seus fills i filles víctimes de violència, garantides per l’Estat i sota l’autogestió de les organitzacions de dones i les treballadores, amb assistència professional i sense presència policial i judicial. Per a garantir el dret a l’habitatge, expropiació dels pisos buits en mans dels bancs.
 •  Reducció de la jornada laboral sense reduir el salari, acabar amb la precarietat laboral i la bretxa de gènere. Només així és possible començar a conciliar el treball i la vida personal i familiar.
 •  Separació efectiva de l’Església i l’Estat. La fi del Concordat i de la subvenció a l’educació religiosa. Educació sexual integral en tots els nivells de l’educació, sense intromissió de l’Església ni d’empreses privades.
 •  Dret a l’avortament legal, segur i gratuït per a totes les dones i cossos gestants, independentment de la seva procedència i edat ni una morta més per avortaments clandestins!
 •  Despatologització de la transsexualitat. Exigim que es respecti la identitat de les persones trans en col•legis, instituts, universitats i centres de treball. Que tots els tractaments i operacions siguin coberts per la Seguretat Social i que no estiguin subjectes a tràmits burocràtics i estigmatitzants, com ho és la imposició d’acceptar la transsexualitat com una malaltia per a poder accedir als tractaments.
 •  Cap ésser humà és il•legal! Papers per a totes i per a tots! Llibertat de trànsit i de moviment sense restriccions! Anul•lació de la Llei d’estrangeria i tancament dels CIEs. Accés universal i igualitari a la Sanitat Pública i a tots els serveis socials amb independència de la situació legal de cada persona, amb atenció especial de les dones immigrants víctimes de violència masclista.

  Des de Pa i Roses, lluitem al costat de les treballadores combatives en primera línia pels seus drets, com Les Kellys, les precàries de l’educació, les empleades domèstiques que en la seva majoria són immigrants, les espartanes de Coca-Cola i les temporeres de la maduixa. Volem parar-ho tot amb la força de les més explotades i oprimides, al costat del conjunt de la classe treballadora i la joventut.

  Només així podrem tocar els interessos dels capitalistes, amb una vaga que buidi tots els centres de treball i estudi, que visibilitzi que som les dones les que garanteix aquest “treball no remunerat” que són les tasques de cures i de la llar, que la nostra lluita contra el patriarcat és qüestionar el sistema sobre el qual es basa, el capitalisme que tant necessita de múltiples opressions per a sostenir-se. Per això diem Patriarcat i capital, aliança criminal!

  Lluitem al mateix temps per una perspectiva socialista i revolucionària, perquè no és possible conquistar l’emancipació per a la majoria de les dones en els marcs de la societat capitalista que està basada en les més brutals opressions, en l’explotació de milions i en la degradació del planeta. Per això, quan es compleixen 100 anys de l’assassinat de la revolucionària Rosa Luxemburg, aixequem ben alt la seva bandera i diem: Socialisme o barbàrie!

  Pots veure la nostra accions durant la vaga en diferents ciutats: Pa i Roses en els piquets, accions i manifestacions A la vaga!


 • Facebook Twitter

  Pan y Rosas Estado español

  Estado español | @PanyRosasEE

  Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

  Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

  Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

  Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

  La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

  La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

  7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

  7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

  Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

  Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

  Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

  Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

  Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

  Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

  El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

  El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah