×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

CGT Lleure: la lluita és la mateixa, defensa de l’educació pública i contra la privatització

Des de CGT Lleure volem donar tot el nostre suport a les segones jornades de lluita convocades per la comunitat educativa els dies 29 i 30 de març.

CGT Lleure

dilluns 28 de març de 2022
Facebook Twitter

Després de la històrica vaga de tres dies de la comunitat educativa en defensa de l’educació pública i de qualitat de fa dues setmanes, demà els carrers tornaran a ser escenari de mobilització.

A més aquestes pròximes 48h de vaga tenen un nou punt de denúncia. La imposició del 25% del castellà a les aules que el Govern ha permès. Un altre cop a la cultura catalana i al sistema d’immersió lingüística permès amb l’acord d’ERC i Junts amb el PSC i Comuns.

Des del Departament i des dels mitjans han volgut fer veure que la vaga és només per l’avançament del calendari escolar; però aquestes jornades tenen un malestar molt més profund, d’anys enrere, que té a veure amb les retallades en educació i la privatització del nostre servei públic.

Les ràtios són impossibles, la sobrecàrrega per manca de personal, manca d’infraestructures per a fer classe, frau de llei quant als interins, i contractes precaris per als qui fan substitucions, són només alguns dels punts que fan que diguem "basta".

Una situació molt semblant en alguns punts a la que tenim en el lleure educatiu: contractes de 7 hores setmanals, sous de 400€ per a les monitores, contractes temporals, ràtios altíssimes, i sobretot, externalització.

És curiós adonar-se que qui va sol·licitar l’avançament del calendari escolar va ser la Fundació Bofill, fundació privada vinculada justament a les empreses del lleure que fan negoci amb un servei que hauria de ser totalment públic.

Nosaltres també som personal educatiu, encara que la Generalitat no ens reconegui com a tal. Perquè cada dia les escoles, els menjadors, les extraescolars, els acolliments i els reforços funcionen gràcies a nosaltres.

Per això, aquests dies donarem tot el nostre suport a les nostres companyes docents, lluitant per una educació pública, contra la privatització de l’educació i contra l’externalització de tots els sectors que treballin en l’educació, com és el nostre.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts