×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

CGT Telepizza: "Amb la seva lluita les treballadores d’Inditex trenquen el sostre salarial. Prenguem el seu exemple! Lluitem com a Inditex!

Amb la lluita les dependentes d'Inditex han aconseguit un triomf històric, arrencant-li a la multinacional de Amancio Ortega, un dels homes més rics del món, una pujada salarial de més del 20%.

CGT Telepizza

dimecres 15 de febrer de 2023
Facebook Twitter

Com diuen els nostres companys i companyes de CGT que van estar al capdavant de la lluita, “25.000 treballadores i treballadors es veuran afectats per unes millores laborals que aconsegueixen les reivindicacions que havien plantejat a l’inici de la lluita i que suposen un augment salarial d’entre un 20 i un 25%. A més d’un paquet de garanties laborals i beneficis socials en funció de situacions particulars, i l’equiparació dels diumenges amb els dies festius”.

La inflació i l’augment de preus de productes bàsics, aliments i lloguers ha vingut marcant l’agenda de les vagues i lluites per augment salarial en diversos països d’Europa. L’Estat espanyol no és una excepció. És, per exemple, el cas d’Inditex, que compta, dins de les seves set marques, amb ni més ni menys que a 38.000 treballadores.

Per això fa mesos que les dependentes han sortit a la lluita pels seus drets. A Galícia, després de quatre mesos d’intenses mobilitzacions, van aconseguir una històrica pujada salarial de 322 euros mensuals efectius aquest mateix any, que continuarà incrementant-se els pròxims 2 anys fins a percebre gairebé 400 euros més mensuals, per compensar així l’enorme pujada dels preus.

El seu triomf i el seu exemple de lluita es va estendre a la resta de l’Estat. Per això es va convocar una reeixida jornada de vaga el dia 7 de gener que, en ciutats com Madrid, impulsada per les nostres companyes de CGT, va tenir un seguiment important. Aquest pla de lluita continuava amb una nova jornada de vaga en tot l’Estat el passat 11 de febrer que s’esperava que fos massiva i un nou cop a la multinacional d’Amancio Ortega. Però davant el temor que ha provocat que la mobilització es continuï enfortint, la multinacional va anunciar el nou acord menys de 48 hores abans de la vaga.

L’acord, aconseguit per la patronal amb CCOO i UGT, que estaven disposats a negociar engrunes com ho fan en tots costats, implica augments molt per sobre de l’IPC en algunes categories i territoris. Es tracta d’una rotunda victòria dels i les treballadores, que porten mesos sortint als carrers i lluitant contra aquest gegant. A més d’un increment salarial, també han aconseguit altres importants conquestes, com l’equiparació dels diumenges als festius o complements per sufragar despeses de guarderia, material escolar o matrícules universitàries dels seus fills i filles.

Aquesta conquesta, no és perquè Amancio Ortega sigui generós i ho hagi decidit així. Al contrari, l’amo d’Inditex ha fet la seva obscena fortuna a costa de la superexplotació de treballadors a tot el món i d’haver mantingut els salaris congelats per més de 10 anys. Tampoc ha estat pels bons oficis de les burocràcies de CCOO i UGT, que ens lliuren per un plat de llenties davant cada lluita i negociació amb les patronals. No. Aquest triomf ha estat gràcies a la increïble força i lluita que han demostrat els i les treballadores d’Inditex.

Des de CGT Telepizza, com hem dit en nombroses ocasions, sabem que l’única manera de doblegar-li el braç a les grans patronals i conquistar importants triomfs, com demostra la lluita de les nostres companyes d’Inditex és mitjançant la lluita. Totes les i els treballadors hem de seguir l’exemple de lluita i dignitat de les nostres companyes d’aquest gegant tèxtil. A més, creiem que la CGT i la resta dels sindicats combatius que han convocat les diferents jornades de vaga, tenen una gran oportunitat per transformar aquest triomf en una gran campanya de lluita i organització dels diferents treballadors en lluita en tot l’Estat.

Així mateix, la CGT i els diferents sindicats alternatius han de denunciar el paper de la burocràcia sindical, que es nega sortir a la lluita perquè la classe obrera no pagui l’augment del cost de la vida, mentre tracta d’imposar un sostre salarial, al costat de la patronal i el Govern “progressista”. I mentre venen als treballadors a la patronal, signant acords a esquena de la plantilla o pactant convenis precaris, com el que van pactar el juliol passat amb el Conveni Delivery al qual estem adscrits les treballadores de Telepizza.

Des de CGT Telepizza, instem que les pizzeres precaries prenguem aquesta conquesta com a exemple per la lluita per l’augment dels salaris i per lluitar per totes les nostres reivindicacions. Fa uns mesos vam convocar a una vaga parcial a la botiga de “El Pilar”, a Saragossa, per aquesta mateixa raó, la qual va ser secundada per la totalitat de la plantilla. Per això, des d’aquesta secció, continuarem treballant per arrencar-li a la patronal tots els drets que ens ha arrabassat. Lluitem com a Inditex!


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna