×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cal sortir al carrer per a aturar l’ofensiva del Règim del 78

La inhabilitació de Juvillà, la imposició del 25% del castellà a les aules, els casos judicials contra els activistes independentistes, etc. Com aturar i derrotar l’ofensiva del Règim del 78 contra el poble català?

Guillermo Ferrari

dimecres 2 de febrer de 2022
Facebook Twitter

A partir de l’aplicació de l’article 155, el Règim del 78 ha anat guanyant embranzida per iniciar una ofensiva judicial i policial contra el poble català i l’aspiració democràtica per l’autodeterminació i la independència. El Règim del 78, fortament unit, amb el PP-PSOE-Cs, amb el Monarca i tot el poder judicial ha estat escanyant als dirigents catalans, als activistes i lluitadors de l’esquerra independentista, vetant a diversos candidats a president, inhabilitant al President Quim Torra, imposant les eleccions, etc.

El terrible delicte de posar llacets grocs

En aquests dies l’ofensiva de la Junta Electoral Central (JEC) per inhabilitar al diputat de la CUP, Pau Juvillà, ha guanyat força. La JEC vol fotre fora del Parlament a Juvillà abans que tingui una sentència ferma. I per això ha posat aquest divendres com data límit perquè Laura Borràs li comuniqui que ha perdut el seu escó. El Parlament ha fet totes les apel·lacions i al·legacions per evitar la inhabilitació. Fins i tot, a partir de dimarts han estat parlant de tancar el Parlament com una forma de “desobeir”.

A Juvillà se’l vol inhabilitar per haver-se negat a despenjar uns llacets grocs que tenia a la finestra de la seva oficina a la seu de la Paeria, durant un procés electoral de 2019. Però a més, es dona la peculiar situació que d’aquelles eleccions, no hi participava la CUP, ni Pau Juvillà. Una situació més digna d’una pel·lícula dels Monty Python, que d’un procés judicial.

Et pot interessar: La JEC ordena retirar l’acta de diputat a Pau Juvillà

El diputat cupaire, està sent jutjat per desobediència davant aquest ridícul requeriment. El Règim del 78 no pot sentir parlar que el poble català vulgui votar i decidir si continua o no dins de l’Estat espanyol. No té res per oferir-li. Per això, reprimeix, fins i tot als dirigents de la burgesia catalana de Junts, el PDeCAT i ERC. I, per això, no pot permetre, fins i tot, uns llacets grocs o que la televisió pública pugui parlar de presos polítics o de Marcel Vivet com a represaliat.

El govern d’ERC i JxCat han estat obeint totes les imposicions del poder judicial. Han investit el primer president que el poder judicial no va vetar, van deixar que la inhabilitació de Quim Torra tirés endavant sense fer res, ara ho tornen a fer amb el diputat cupaire Pau Juvillà. Aquest perjudici contra els electors de Juvillà, la seva persona i la CUP; no es podrà evitar si només es fan servir les estretes regles “de joc” que ens imposa el Règim del 78.

El terrible delicte de tenir un idioma diferent

Un altre afer judicial que està patint el poble català és que un grapat de magistrats decideixen el percentatge de castellà o català en que han de ser educades milers de nenes i nens. El Tribunal Suprem va confirmar una sentència que obliga a les escoles a impartir el 25% de les classes en castellà.

Aquest grapat de jutges des dels seus confortables despatxos, decideixen per milions de famílies. La cúpula del poder judicial, va passar intacta del franquisme a aquesta “democràcia” completament degrada i blindada pels rics. Un poder judicial franquista, que interpreta les lleis segon convingui al poder i als rics, decideix carregar-se la immersió lingüística que fa dècades funciona a Catalunya.

També pots veure: Desobeïm: estudiants de la resta de l’Estat denuncien la sentència contra el català a les escoles

Aquesta decisió no té cap motiu lingüístic, ni pedagògic. És el motiu d’acabar amb la “ignomínia” del poble català que va voler decidir l’1O de 2017 si continuava o no dins de l’Estat espanyol. Els jutges són part de l’ofensiva del Règim del 78 contra el poble català i volen imposar la uniformitat espanyola a tota la península. Això del reconeixement de les llengües cooficials, només és un eslògan buit per a ells, com això de “Hisenda som tots”.

El govern català davant d’això ha deixat a cada escola en un estat d’indefensió. I ara, el govern d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, prepara una llei on cada escola haurà de decidir com es fa la immersió lingüística. La pilota novament estarà a cada escola. No es podrà defensar el català seguint les estretes regles “de joc” que ens imposa el règim del 78.

El terrible Règim del 78

El gran problema és que el Règim del 78 no pot permetre l’autodeterminació de cap nació de l’Estat i molt menys la independència. Tampoc pot permetre un finançament millor o pacte fiscal. El poder central cobra els impostos i el poder central decideix com es reparteixen. Així, com sempre. Per això, fa anys que s’anuncia una “pluja de milions” i després s’acaben executant uns cèntims dels pressupostos.

El Règim del 78 paga una milionada a la família reial (en el sentit ampli) i l’exili del rei emèrit, els diputats i càrrecs electes guanyen moltíssims diners entre salari i dietes, els ajuts a la banca i les grans empreses de l’Ibex 35 que precaritzen a milions, son inacabables; les subvencions a l’Església plena de denúncies de pederàstia son intocables; els diners que guanya la cúpula judicial escanyant al poble català, basc i tota la dissidència política, està “atado y bien atado” .

El Règim del 78 té una Constitució, unes lleis i una interpretació que es fa des de les mateixes per protegir a les grans empreses i els poderosos. I per conservar aquest poder té la (in) justícia i les forces de repressió. Fomenta l’enfrontament entre els pobles, que els treballadors ens barallem entre nosaltres mateixos ja que així poden “regnar”. I si volem protestar, ells van decidir quines normes hi ha per protestar: un poder judicial al servei dels rics.

No podrem defensar les llengües cooficials, ni podrem defensar el dret a votar i ser votat, si només es fan denúncies o “maniobres” de saló. La política de tancar el Parlament és completament impotent. Llençar a les escoles la responsabilitat de com gestionar la immersió lingüística només ens portarà al caos i a processos judicials impotents. L’estratègia autonomista i de no desobeir de JxCat i ERC només serveix per portar al poble català a desànim i la derrota.

Cal aturar l’ofensiva repressiva del poder judicial i el Règim del 78. Però l’estratègia dels representants de la burgesia catalana, Esquerra i Junts, és impotent ja que no volen desobeir. El poble català, si vol defensar la seva cultura i els seus representants, haurà de trencar amb el processisme degradat de Puigdemont i Junqueras. Cal organitzar-se i recuperar la lluita al carrer com ho van fer centenars de milers, en aquelles jornades d’octubre de 2017.

I també: Els Mossos detenen quatre activistes pel dret a l’habitatge


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna