×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Carta als militants del NPA davant l’exclusió de la segona tendència del partit

Els militants del Corrent Comunista Revolucionari/Révolution Permanent van dur a terme l'últim diumenge una reunió que va congregar a més de 250 companys i companyes per a discutir les decisions adoptades pel Comitè Polític Nacional (CPN) del Nou Partit Anticapitalista (NPA) dels dies 22 i 23 de maig i les seves conseqüències. Allí es va votar enviar aquesta carta a tots els militants del NPA, per a alertar-los per última vegada de la gravetat del que està ocorrent.

Révolution Permanente

dimecres 2 de juny de 2021
Facebook Twitter

Publiquem a continuació una carta del Corrent Comunista Revolucionari-Révolution Permanent als militants i simpatitzants del Nou Partit Anticapitalista (NPA)

Camarades,

El Comitè Polític Nacional (CPN) del NPA que es va realitzar el 22 i 23 de maig va aprovar una moció per a organitzar la pròxima Conferència Nacional (CN) que incloïa la possibilitat de rebutjar assemblees generals electives conjuntes entre totes les tendències de l’organització, amb el pretext que la “situació interna” seria considerada com massa conflictiva. És obvi que aquesta “clàusula” sense precedents es dirigeix particularment als militants del Corrent Comunista Revolucionari-Revolució Permanent (CCR-RP), i els que s’estaven preparant per a donar suport a la seva plataforma política cap a la Conferència Nacional (CN). Això es va combinar amb mocions locals demanant la nostra exclusió o refutant la nostra filiació en el partit, la qual cosa es va sumar a l’exclusió de fet dels nostres militants dels organismes de les seves dues regionals partidàries més grans (75 i 31, París i Tolosa). Tot això implica concretament la impossibilitat que la gran majoria dels nostres militants participin en el debat preparatori de la CN, i es prepara el terreny per a no reconèixer les nostres veus i vots, o almenys d’una part molt important d’ells.

Et pot interessar: Crisi terminal de l’NPA i emergència d’un nou corrent revolucionari

Això equival a una exclusió de facto del procés democràtic de la Conferència Nacional. Més encara quan constituïm, com demostra l’assistència a la nostra reunió d’aquest diumenge, el corrent més important dins de l’oposició a la vella majoria del NPA. No podem acceptar que els nostres companys siguin tractats com a militants de segona classe, sense tenir els mateixos drets que tots els militants del partit que hem contribuït a construir, alguns des de fa més de dotze anys. En aquest sentit, presentem una moció purament democràtica al Comitè Polític Nacional (CPN), reafirmant el nostre dret a participar en el debat i en les votacions de la Conferència Nacional, que lamentablement va ser rebutjada, amb la complicitat dels companys dels corrents Anticapitalisme et Révolution i de l’Etincelle. Per si hi haguessin dubtes del que està passant, l’exmajoria va llegir un comunicat al final del CPN afirmant que ja estem fora del partit, sense que els dirigents de l’exesquerra del partit reaccionessin.

Aquesta determinació d’excloure’ns abans de la Conferència Nacional i impedir-nos participar en el debat amb tots els militants és una mostra de feblesa i expressa la falta de confiança de l’antiga majoria en la seva pròpia orientació. D’una altra manera, per què no permetre’ns defensar la nostra orientació i la candidatura d’Anasse enfront de tots els militants, en assemblees generals comunes? Si, com vol fer-nos creure l’exmajoria, ja haguéssim pres unilateralment la decisió d’anar-nos-en pel nostre compte, per què llavors embrutar-nos tant amb mètodes quasiestalinistes, en lloc de derrotar-nos políticament en el marc d’una Conferència Nacional veritablement democràtica?

La realitat és que l’antiga majoria del NPA sap perfectament que són ells els que han organitzat l’escissió del partit des de fa més d’un any (per als quals l’hagin oblidat, aquí està aquest article publicat en Le Monde el mes de juliol passat) i que l’anunci públic de la precandidatura del nostre company Anasse Kazib no era més que un pretext per a avançar cap a aquest objectiu, encara que sigui per etapes. Primer Révolution Permanent, després qualsevol que es negui a sotmetre’s als mandats d’una camarilla que s’obstina a comportar-se com la propietària del NPA, a pesar que ja no té majoria des de l’últim congrés, fa més de tres anys, i que el seu pes relatiu en el NPA no ha deixat de disminuir, i que és la principal culpable de la seva crisi i de l’enfonsament de la seva militància (gairebé 8.000 afiliats menys des de la fundació). Aquest grup potser també tem que la idea d’una candidatura d’Anasse, com a figura emergent de l’última onada de la lluita de classes, s’obri pas al cap de molts militants, malgrat tota la campanya pública que està duent a terme, en nom del conjunt del NPA, contra un company obrer d’origen immigrant. L’exclusió de Révolution Permanent seria, doncs, una garantia que això no ocorrerà i que no hi haurà alternativa creïble ni obstacles conseqüents al gir que una part de l’antiga majoria vol imposar al NPA i del qual les llistes conjuntes amb La France Insoumise en Nouvelle-Aquitaine i Occitanie són només una bestreta.

En aquest context, i pocs dies abans de l’inici de les assemblees electives [cap a la Conferència Nacional], només ens queda un últim recurs: dirigir-nos a vosaltres, els i les militants dels diferents comitès de base de l’organització, per a alertar-vos del que està ocorrent i de les conseqüències d’aquesta mena de processos, aliens a les pràctiques del conjunt del NPA. Sigui com sigui la tendència a la qual pertanyis i sigui com sigui la teva opinió sobre l’orientació que pretenem portar, defensa el nostre dret a sotmetre-la a debat en assemblees electives que reuneixin els militants de totes les tendències, sense exclusivitat, en tot el país, condició d’una CN veritablement democràtica, sense cap mena d’exclusions prèvies.

Et pot interessar: “Els espanta que expliqui fins a l’últim treballador que estem tots en el mateix infern capitalista”


Facebook Twitter
“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

Què ha passat aquest 28M? O per què creix la dreta

Què ha passat aquest 28M? O per què creix la dreta

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Eleccions 28M: La dreta avança a costa del desencantament amb el “progressisme”

Eleccions 28M: La dreta avança a costa del desencantament amb el “progressisme”