×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Centenars de persones ocupen el City Hall per a cridar a desfinanciar la Policia de Nova York

Durant les últimes 24 hores, centenars de persones han ocupat el parc davant de l'Ajuntament (City Hall) de la ciutat de Nova York. Exigeixen retallades al pressupost de 6 mil milions de dòlars del NYPD. Un activista informa des del terreny.

Tatiana Cozzarelli

dissabte 27 de juny de 2020
Facebook Twitter

Quan baixis del tren 6 en el City Hall Park de Manhattan, seràs benvingut per l’acrònim ACAB (All Cops Are Bastards, Tots els Policies Són Bastards) pintat amb esprai en l’estació del metro. Dotzenes de rètols s’alineen en les barricades d’acer al voltant del parc: "La vida dels negres importen", "Abolir a la policia", "La vida dels trans negres importa" i "Poder per a la gent".

Altres rètols argumenten:

“Si desfinanciem a la policia, a on aniria el $? Educació pública, serveis juvenils, refugis, parcs, reparacions, habitatges assequibles, treballadors socials, comitès de CUNY (Universitat de la Ciutat de Nova York), etc.” "L’abolició requereix que canviem una cosa: tot!"

L’etiqueta #OccupyCityHall es projecta a l’Ajuntament en lletres enormes i sons de música dels altaveus. Hi ha taules de signatures, taules de menjar, taules d’entrepans i taules de begudes.

Mentrestant, a només una quadra de distància, hi ha almenys deu camionetes de la policia. Molt a la vora, vaig comptar a 40 policies rient-se i dempeus. Ara com ara, estan deixant sola l’ocupació.

Centenars de persones estan donant voltes, algunes assegudes en la gespa i altres en sacs de dormir en el asfalt. Hi ha una estació d’art i una festa de ball. Periòdicament, les persones comencen a cantar, reprenent els mateixos cants que hem estat cridant als carrers durant les últimes tres setmanes: “Què volem? Justícia! Quan la volem? Ara!"

L’ocupació davant de l’Ajuntament de la ciutat de Nova York porta dues nits. Mentre que la primera nit hi havia menys de cent persones acampades al parc, en la segona les xifres es van multiplicar. L’ocupació s’està fent més gran.

Això és part del moviment Black Lives Matter que ha explotat als Estats Units i a tot el món. Milions de persones s’han mobilitzat contra el racisme i la violència policial, assumint cada vegada més la demanda de destituir la policia. Uns altres exigeixen més, demanant l’abolició completa de la policia i el sistema que protegeixen.

El moviment, liderat per joves de color però composats per amplis sectors, s’ha enfrontat als tocs de queda imposats mitjançant gas lacrimogen i bales de goma. El moviment ha organitzat marxes massives i es va enfrontar als vigilants de dreta. Cada vegada més, el moviment està fent connexions entre el terror d’Estat i altres formes en què les comunitats marginades són oprimides sota el capitalisme: la vida de les dones negres és important. Les vides dels Trans negres * importen. I a Seattle, el moviment va crear una zona autónoma després que s’ocupés d’un recinte policial abandonat, inspirant a milers de persones amb la possibilitat d’un món sense policia.

Ara Nova York té la seva pròpia ocupació, amb centenars de persones participant. Durant el dia, hi ha classes i tallers. A la nit, la gent dorm al parc. L’ocupació va ser originalment organitzada per VOCAL, un grup amb seu a Nova York que exigeix que el NYPD (Departament de policia de Nova York) es redueixi en mil milions de dòlars. Aquesta demanda va ser l’impuls per a la manifestació a l’Ajuntament; Els manifestants prometen continuar l’ocupació fins que el capítol de la ciutat voti per això a fi de mes.

Però el pressupost actual de NYPD és de 6 mil milions. Per a molts, reduir això en mil milions no és suficient. Quan vaig arribar al City Hall Park, un amic em va saludar i el primer que em va dir va ser: "Això és genial, però aquesta demanda de mil milions de dòlars ... no és suficient". Aquest sentiment va ser repetit pels oradors i els cartells en l’ocupació que exigeixen l’abolició de la policia. De fet, la demanda va ser transmesa pels organitzadors, no votada pels participants en l’ocupació.

De fet, una retallada d’una sisena part és bastant miserable. El DSA (Socialistes Democràtics d’Amèrica) està cridant a reduir el pressupost de la policia de Nova York a la meitat, igual que la regidor Kshama Sawant a Seattle. Mariame Kaba defensa el mateix en el New York Times.

Reduir a la meitat el pressupost de la policia ja és un compromís important, un que no crec que els socialistes haurien de fer. Com diu un dels signes en l’ocupació: "Ens referim a abolir literalment". El pressupost correcte per a la policia és exactament 0 dòlars i 0 centaus.

Això significa construir un moviment de masses per a abolir la policia i el sistema capitalista que protegeixen. Mentre escric això, escolto a la persona al meu costat dir alguna cosa sobre el socialisme. El terme no apareix en molts dels cartells i, no obstant això, l’espectre del comunisme persegueix a Nova York i els Estats Units.

La gent ha vingut amb aperitius ara en aquesta ocupació molt ben proveïda. Encara que la protesta acaba de començar, està funcionant com una màquina ben greixada. Miro al meu al voltant a centenars de persones, algunes ja adormides i altres xerrant en el context dels enormes edificis de Manhattan.

Aquestes persones han passat setmanes protestant i encara no estan cansats: podem anar per més de mil milions. Tenim un món per a guanyar.

Aquest article es va publicar en la pàgina de Left Voice dels Estats Units, la qual és part de la xarxa internacional L’Esquerra Diari del qual oferim la seva traducció.

Traduït per Raúl Dosta per a l’Esquerra Diari Mèxic.


Facebook Twitter
Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l'amnistia total de totes les lluitadores

Quatre motius pels que la classe treballadora ha de lluitar de manera independent per l’amnistia total de totes les lluitadores

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim

Indults, rebaixa de penes, impunitat: les "amnisties" dels amics del Règim