×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Després que La Directa descobrís un nou cas d'infiltració policial en els moviments socials catalans, aquest dimarts cinc activistes amb les quals va mantenir relacions sexeafectives s'han querellat contra l'agent. La demanda inclou delictes d'abusos sexuals continuats, tortura o subsidiàriament contra la integritat moral, descobriment i revelació de secrets i impediment de l'exercici de drets cívics.

EsquerraDiari.cat

dimecres 1 de febrer
Facebook Twitter

El passat diumenge La Directa va treure a la llum el segon cas d’un agent de la Policia Nacional (D.H.P) infiltrat en els moviments socials, polítics i sindicals a Catalunya. L’agent ha estat durant dos anys en el moviment llibertari de Barcelona, especialment en el barri de Sant Andreu. En aquesta ocasió, es destaca la utilització de les relacions sexe-afectives com a mètode per aconseguir guanyar-se la confiança.

Ahir, cinc de les activistes afectades pel cas es van personar com a acusació particular amb el suport jurídic de CGT i Irídia contra el policia i es querellen a més contra el seu superior jeràrquic. Denuncien quatre tipologies de delictes diferents comeses per l’agent contra cadascuna de les afectades. Segons recull la CGT, consten de “cinc delictes d’abusos sexuals continuats, cinc de tortura o subsidiàriament contra la integritat moral, cinc de descobriment i revelació de secrets i, finalment, cinc d’impediment de l’exercici de drets cívics”.

Cal recordar que la infiltració d’agents únicament està justificada legalment quan es tracta de casos de lluita contra el crim organitzat, tràfic de drogues o terrorisme. No obstant això, aquí es tracta clarament d’una actuació dedicada a perseguir moviments socials i sindicals.

Sobre els delictes d’abús sexual continuat, sostenen que les lleis es basen en la idea del consentiment i, donades les circumstàncies, ha de considerar-se viciat en els fets. A més, la querella apunta el següent:

“En el present cas, la conducte de D.H.P no sols transgredeix els límits legals de l’actuació dels cossos policials, sinó que el mateix traspassa límits ètics, atemptant contra el nucli essencial d’aquelles dones i la seva autonomia sexual”.

En relació amb el delictes de tortura i subsidiàriament delictes contra la integritat moral, les advocades de les activistes ho justifiquen així:

“La privació de la condició de persona mitjançant un ús instrumental de les querellants, així com la generació d’un sofriment innecessari en elles, són elements que configuren un delicte contra la integritat moral”.

Finalment, consideren que s’ha produït una vulneració del dret a la vida privada i familiar, ja que l’agent va tenir accés a informació tant política com personal de les afectades. Així mateix, la infiltració constitueix un atemptant contra el dret fonamental d’associació i sindicalització de les activistes.

La denúncia vol esclarir els responsables, apunta cap als superiors i assenyala directament la responsabilitat del Ministeri de l’Interior en aquest i altres casos esdevinguts durant els últims anys entre els quals es troba un altre policia infiltrat (M.H.P) en l’Esquerra Independentista i l’espionatge a través del Pegasus.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya