×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Classisme al ferrocarril: el que passa quan els ‘pijos’ agafen el transport públic

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya reserven vagons dels seus trens per a alumnes d’escoles privades i de l’Opus Dei durant les jornades de portes obertes de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Mariona Tasquer

dijous 23 de febrer
Facebook Twitter

Cada any la Universitat Autònoma de Barcelona organitza unes jornades de portes obertes per les alumnes de segon de batxillerat que volen conèixer la universitat. Una jornada de portes obertes que permet a les estudiants assistir a diferents xerrades i visitar les instal·lacions de la universitat. Aquest curs les portes obertes es van realitzar els dies 8 i 9 de febrer de manera presencial i el 10 de febrer de manera online.

Recentment un usuari a denunciat per Twitter que els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), un transport públic, durant les dates de les portes obertes a la UAB es van reservar vagons del transport públic per a alumnes d’escoles privades. Als comentaris de la piulada, que s’ha difós àmpliament per la plataforma de xarxes socials i compta amb més d’un milió de visualitzacions, desenes de persones s’han sumat a la denuncia; denuncien que anys enrere no es reservaven vagons, sinó que es reservaven ferrocarrils (S5 i S6) sencers per a aquestes alumnes d’escoles privades i de l’Opus Dei, ara que aquestes línies de ferro ja no existeixen, s’han començat a reservar vagons.

És impensable que es reservin espais dels transports públics per alumnes de centres privats, mentre que la classe treballadora em de recórrer a viatjar hacinats al transport públic, tal i com vam veure durant la pandèmia, quan la distància social era molt important, excepte si es tractava d’un metro en hora punta per anar a treballar, llavors la importància de la distancia de seguretat desapareixia. Reservar vagons del ferrocarrils per alumnes de escoles privades, que no agafen el transport públic ja que no ho necessiten, és un acte de classisme que s’ha de denunciar.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa