×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Colau reitera el seu suport a la Guàrdia Urbana quan se l’interpel·la per l’agressió a diversos joves dissabte passat

Un vídeo mostra com diverses patrulles i els antiavalots municipals colpegen i detenen a dos monitors de l'Esplai del Pi. Cap d'ells, identificats en vídeos, han estat apartats de les seves funcions.

Sergio Linares

dimecres 24 de maig
Facebook Twitter

El debat entre les candidatures a l’alcaldia de Barcelona realitzat aquest dimarts a TV3 i Catalunya Ràdio va deixar molts moments soporifers i enfrontaments de cartó-pedra. La Junta Electoral havia limitat la participació als candidats amb representació en l’actual consistori, alguna cosa que va afavorir l’ambient de crispació impostada.

Els temes recurrents amb els quals la dreta fan campanya van tornar a ocupar gran part dels minuts: neteja, inseguretat, ocupacions, falta de mesures per afavorir l’activitat empresarial… Els candidats d’ERC i el PSC, tot i haver estat soci i membre del govern municipal respectivament, se sumaven a moltes d’aquestes crítiques.

L’alcaldessa Colau anava responent a totes elles amb algunes xifres i, sobretot, volent aparèixer com la millor representació del que s’espera d’una política d’ordre. Tot una demostració de com l’esquerra reformista en el poder acaba comprant i fent seva, amb un vernís “progre”, l’agenda i els consensos de la dreta.

Davant casos com el de la campanya de la ultradreta a la Bonanova, va defensar que el desallotjament havia de fer-se d’acord a la llei. Davant els problemes de neteja va defensar el model d’externalització del servei i va justificar els normals desajustaments de la pobre nova empresa licitada. Davant les crítiques a les insuficiències de la xarxa de transport, va reivindicar el seu model de privatització amb el tranvia per la Diagonal. Davant el discurs reaccionari contra la delinqüència, va reivindicar la convocatòria de 1000 places de policia i va exigir a la Generalitat més Mossos. Davant les crítiques de no acaronar prou als grans capitalistes, va presumir que amb ella el Mobile World Congrés es quedaria almenys fins a 2030….

El lema del CRT en aquesta campanya electoral per demanar el vot nul, “no es pot enfrontar a la dreta de veritat amb una esquerra de mentida”, va quedar patent en les gairebé dues hores de debat.

Un dels moments més palpables d’aquest teatre va ser la interpel·lació que el candidat del PP li va fer a l’alcaldessa sobre el cas de les agressions de la Guàrdia Urbana del passat dissabte contra un grup de monitors de l’esplai del Pi, que són militants del Moviment Socialista.

Daniel Sirera, que es va presentar com a fill de guàrdia urbà, li va recriminar a Colau no fer costat als agents que estan sent qüestionats després de la publicació en xarxes socials i La Directa els vídeos de la seva intervenció. Colau li va respondre manifestant, una vegada més, que ella en aquesta ocasió, com en moltes altres, defensava la figura d’Albert Batlle - tinent d’alcalde del PSC i responsable de la Guàrdia Urbana - i “donava la cara pels agents”.

Els fets van tenir lloc dissabte passat de matinada. Després de la festa de commemoració del 49 aniversari de l’esplai del Pi, del barri Gòtic, i mentre els monitors - joves al voltant dels 20 anys - recollien el material, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana es van personar i van començar a increpar-los. Finalment, després d’agredir i forcejar amb alguns d’ells, es va produir un desplegament dels antiavalots municipals i diverses càrregues policials. Com a resultat de la intervenció diversos joves van resultar ferits i dos d’ells van ser detingudes.

La forma matonil d’actuar de la Guàrdia Urbana contra la joventut o el col·lectiu immigrant, especialment contra els manters i joves racialitzats en els barris, és una constant mostra de violència i impunitat policial. Durant els 8 anys de govern Colau això s’ha mantingut intacte. La promesa electoral de 2015 de dissoldre el cos d’antiavalots de la policia municipal va quedar en un mer canvi de nom, uniformes i vehicles en 2019. Aquestes unitats es continuen desplegant en aquesta mena d’operatius, aquesta vegada amb el suport explícit dels Comuns.

Contra aquesta agressió s’ha convocat una concentració divendres que ve 26 a les 17.30 enfront de la seu del districte de Ciutat Vella.


Facebook Twitter
“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE