×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Comença el judici contra Dani Gallardo per solidaritzar-se amb el poble català

Aquest divendres comença a Madrid el judici contra Dani Gallardo, pres fa més d'un any per donar suport a les protestes de Catalunya contra la sentència als líders processistes i al que li demanen sis anys de presó.

EsquerraDiari.cat

divendres 6 de novembre de 2020
Facebook Twitter

Aquest divendres comença a Madrid el judici contra Dani Gallardo, el jove pres fa més d’un any només per donar suport a les protestes de Catalunya contra la sentència als líders processistes.

El judici a l’Audiencia Provincial de Madrid consta de dues sessions, la d’aquest divendres i la del proper 17 de novembre. L’informe policial acusa Dani d’atentat contra l’autoritat, lesions greus i desordres públics i la fiscalia demana sis anys de presó.

Et pot interessar: Dani: 1 any a la presó per participar en una concentració contra la sentència del procés

A més, durant aquest dies seran jutjats en el mateix cas l’Elsa i el Mariano, acusats de delictes de desordre públic i atemptat a l’autoritat respectivament, i pels que demanen dos anys de presó per a cadascú. Cal tenir en compte que, ni el Dani, ni cap dels altres joves tenen antecedents penals.

No obstant, el jove de 23 anys porta l’últim any tancat al penal d’Alcalá Meco, tot i que la seva defensa ha demanat fins en sis ocasions la llibertat provisional.

El cas de Dani, és sens dubte, el d’un nou muntatge policial, ja que com denuncien des de la defensa i el Movimiento Antirepresivo de Madrid "no hi ha cap indici d’allò que pretén acusar-lo la policia".

La realitat és que el Dani va ser detingut per intentar ajudar a una amiga seva i per manifestar el seu suport al moviment democràtic català. És a dir, un intent per part del Règim del 78 de “donar exemple” a aquells que vulguin mostrar la seva solidaritat i es posicionin a favor del dret a decidir dels pobles de l’Estat fora de Catalunya.

També pots llegir l’entrevista: "El Govern vol una joventut que no pensi i amb por d’anar a la presó"

Dani és víctima de la campanya repressiva d’ara fa un any empresa pel govern de Pedro Sánchez, amb el Ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska al capdavant, contra el moviment democràtic català i contra tota expressió de solidaritat a la resta de l’Estat.

Una ofensiva repressiva que a Catalunya va comptar amb la responsabilitat del Govern de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra, deixant centenars de detencions i més de 30 joves presos durant els dies que van durar les protestes contra la sentència.

En total, és calcula que hi ha més de 600 causes obertes contra activististes independentistes, en les que el Govern de la Generalitat n’és acusació particular en moltes d’elles.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”