×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentració a Girona per l’estabilitat del personal temporal al servei de les administracions públiques

Avui s'ha dut a terme una concentració a Girona convocada pels diversos sindicats que conformen la IAC, per demanar la fixesa de tot el personal públic en abús de temporalitat de totes les administracions públiques.

Ali Karku

dijous 22 d’abril de 2021
Facebook Twitter

També hi ha hagut una concentració a Madrid contra la temporalitat a l’administració pública. Compartim a continuació el comunicat dels sindicats que conformen la IAC on exposen els seus motius.

COMUNICAT CONCENTRACIÓ SOBRE LA FIXESA

El proper dijous, 22 d’abril a les 11h, els diversos sindicats (USTEC·STEs, CATAC i CATAC·CTS que conformen la IAC, sota el lema #FIXESAJA convoquen una concentració davant de la Subdelegació del Govern del Regne d’Espanya a Girona (Avinguda 20 de juny, 2), en exigència d’un compromís per l’estabilitat del personal temporal al servei de les administracions públiques.

En el decurs dels darrers anys, diverses sentències de tribunals europeus han assenyalat que Espanya incompleix reiteradament la Directiva 1999/70/CE segons la que, qualsevol empleat que porti tres anys o més contractat haurà d’ésser contractat de manera fixa. Això implica també que el personal interí que porti més de tres anys en una plaça estructural o bé encadenant nomenaments per realitzar la mateixa tasca hagi d’ésser estabilitzat o indemnitzat en cas de finalització del vincle contractual.

En els darrers anys, diverses sentències judicials estan començant a aplicar, cas per cas, els requeriments de les institucions europees a l’estat. Tanmateix, s’estima que al voltant del 40% del personal al servei de les administracions públiques és temporal, fet que incompleix de manera flagrant la jurisprudència, la normativa europea, i la pròpia normativa estatal.

El Ministeri d’Administracions Públiques està debatent internament de quina manera gestiona aquesta problemàtica, esperant que moltes més sentències judicials posin encara més pressió. Des dels sindicats que conformen la IAC sabem que ja existeixen mecanismes contemplats per l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic que permeten, mitjançant processos de concurs de mèrits, la funcionarització de la gran majoria d’interins en sectors tan essencials com la sanitat, l’educació o l’administració, i és el que exigim.

En aquestes circumstàncies cridem a la mobilització dels treballadors públics i el suport de la ciutadania en les nostres mobilitzacions. Al cap i a la fi, l’estabilitat laboral és un dels principals factors de qualitat en els serveis públics.

Girona, 19 d’abril de 2021


Facebook Twitter

Ali Karku

Segueix-lo a Twitter

@KarkuAli

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques