×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Tercera jornada de mobilització del personal sanitari i docent, que després de les manifestacions de dimecres i dijous, avui dissabte ha fet una concentració a Plaça Sant Jaume per denunciar la precarització i la privatització dels serveis públics que viuen una situació límit.

EsquerraDiari.cat

dissabte 28 de gener de 2023
Facebook Twitter

Foto: Xavi Ariza

Finalitza la setmana de mobilització històrica de personal sanitari i docent a Catalunya, i ho fa amb una concentració a Plaça Sant Jaume on, novament, tots els col·lectius dels sectors han denunciat la situació límit dels serveis públics.

Metges, infermeres, professors, vetlladores, interins... tots reclamaven el fi d’aquest procés de privatització i desmantellament de la sanitat i l’educació que ha estat una constant sota tots els governs autònoms, des de Pujol, passant pel Tripartit fins aquest d’Esquerra.

Més enllà de demandes especifiques, totes tenen un denominador comú, la infrafinanciació que comporta una pèrdua de qualitat del servei i una contínua precarització dels llocs de treball. Aquesta situació ha posat al límit tant al personal sanitari com al personal docent, que a més durant la crisi de la pandèmia han estat dos sectors, especialment el sanitari, que han estat a primera línia.

Com dèiem, diferents sectors han participat en aquesta jornada de mobilització. Els metges reclamen més recursos i millors condicions laborals, com les infermeres, que demanen equiparació salarial a la pujada del cost de la vida o el reconeixement de les especialistes:

També les interines, que defensen que tot el pressupost vagi cap a l’escola pública, que s’acabi el negoci de les concertades i que s’estabilitzi la situació dels interins, ja que molts i moltes fa més de tres anys que treballen amb contractes temporals, el que és una il·legalitat.

Treballadores del sector social també s’han sumat a la concentració, denuncien la situació actual producte d’anys de retallades i demanen la municipalització d’aquest servei.

Aquesta setmana deixa com a exemple una mobilització històrica dels serveis públics, unes mobilitzacions que esperem que serveixin com a primer impuls per a una gran jornada de lluita i coordinació dels serveis públics en tot l’Estat espanyol, en el camí de conquistar una educació i sanitat que no sigui un negoci per a alguns pocs, 100% pública, gratuïta i de qualitat, sense precarietat per als seus treballadors i treballadores i al servei de la classe treballadora i els sectors populars.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna