×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentració a l’escola d’educació especial Els Àngels de Palamós per mancances

EsquerraDiari.cat

dimarts 22 de juny de 2021
Facebook Twitter

Foto: ACN - Aleix Freixas

Ahir al matí una representació de delegats d’USTEC-STEs de la demarcació de Girona i diferents representants de les famílies de l’escola d’Els Àngels de Palamós, han procedit a fer una roda de premsa per explicar les condicions de vulnerabilitat i precarietat en què es troba el centre. Com ja havíem comentat en aquest article, la Generalitat ha decidit dur a terme una important retallada del pressupost educatiu en mig de la pitjor pandèmia en dècades.

A continuació compartim el comunicat publicat per USTEC-STEs on s’especifiquen els detalls.

COMUNICAT:

L’escola d’Educació Especial Els Àngels de Palamós és el centre de referència pels alumnes amb necessitats educatives especials severes a la comarca del Baix Empordà.

El centre, per tal d’atendre les necessitats i l’atenció adequada que requereix l’alumnat i respectant la línia que marca el Departament d’Educació al Decret 150/2017 de 17 d’octubre de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu, hauria d’estar dotat dels recursos econòmics i personals específics i adequats.

L’administració pública, en el desplegament de les lleis educatives, té l’obligació de dotar dels recursos i els suports necessaris que facilitin i facin possible una atenció adequada a l’alumnat i que garanteixi a les famílies el benestar i atenció que requereixen els seus fills i filles.

És per aquests motius que és inadmissible que les diferents administracions que han de gestionar el manteniment del centre i dotar-lo de pressupost, presentin mancances considerables que desatenen i vulneren el benestar de l’alumnat i dificulten la feina del personal educatiu i d’atenció a l’alumnat. Aquest fet provoca que la direcció hagi de recórrer a reiterades demandes a les administracions sense obtenir-ne cap resposta. Unes demandes que se centren a poder disposar d’unes condicions correctes i de manteniment dels espais amb la dotació del pressupost i el personal adequat per portar a terme aquest tipus de tasques.

Per altra banda, és responsabilitat absoluta del Departament d’Educació el dotar del personal necessari que garanteixi una atenció adequada a les necessitats educatives de tots els seus alumnes.

En la Resolució per la qual es fixen els criteris generals i el procediment per a la confecció de les plantilles de professorat de les escoles per al curs 2021-2022 i de supressió o transformació dels llocs de treball docents, s’estableix el criteri per dotar d’aquests recursos necessaris a les escoles d’educació especial.

És per això que, tenint en compte la previsió de matrícula a l’Escola Els Àngels pel curs 2021-2022, s’incompleixen de forma flagrant els criteris establerts a la dita Resolució, infradotant recursos tant en personal docent com en personal laboral amb una mancança de 5,5 docents mestres d’Educació especial, 1 mestre d’Audició i Llenguatge i 2 Educadores d’Educació Especial.

Davant d’aquestes dades i de la situació en què es troba el centre, exigim al Departament d’Educació i a les administracions responsables que dotin dels recursos necessaris pel curs 2021-2022.

Et pot interessar: Les TEEI, diuen prou!


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"