Món obrer

BARCELONA

Concentració per serveis 100% públics: els beneficis dels rics o les nostres vides

Desenes de persones es congreguen en una concentració a Sant Jaume per exigir la municipalització dels serveis públics i acabar amb la mercantilització de les grans empreses i en favor de les subrogacions de les plantilles que es veuen amenaçades d'acomiadaments.

dissabte 6 de febrer de 2021| edició del dia

Aquest dissabte al matí la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics convocava a una concentració davant el Palau de la Generalitat per exigir acabar amb les privatitzacions del serveis més essencials.

Entre les diferents organitzacions s’ha reunit el Sindicato del SAD, les rastrejadores, Las Kellys, les treballadores d’escoles bressol o els treballadors i treballadores d’Interpartner. També s’hi han apropat el sindicat de CGT Catalunya, així com es companyes de Pan y Rosas o la Xarxa de Joves Precàries per donar suport a la lluita per millors serveis públics i contra el negoci de la mercantilització.

Cal dir que des del començament de la pandèmia, tant l’Ajuntament de Barcelona com el Govern de la Generalitat ha seguit manenint el beneficis de les grans empreses que usurpen els serveis més essencials dels sectors públics. Tal és el cas que s’hi han gastat millonades en beneficiar la sanitat privada en comptes de reforçar la pública i per a pal·liar la crisi sanitària.

Et pot interessar: Vaga rastrejadors: "Els 849 treballadors demanem la subrogació de la plantilla"

Però és que també sectors com el de Las Kellys o les treballadores del SAD o les resdiències, totes elles en primera línia de contagi, han vist com alhora les seves condicions laborals eren minvades.

També pots llegir: El govern municipal abandona les treballadores i usuàries del SAD de Barcelona

També les treballadores i treballadors han pogut parlar amb les companyes de Pan y Rosas i explicar la vaga que estan duent a terme entre ahir i avui perque l’empresa AXA no els acomiadi tal com és la seva intenció a través d’un ERO.

Les exigències dels treballadros i treballadores són que tota la plantilla pugui ser subrogada i de no ser així avisen que convocaran una vaga indefinida.

Davant el model de privatització que garanteixen les institucions i de les que es beneficien les grans empreses és necessari lluitar per un programa d’acció urgent per a impedir un nou crim social contra la classe treballadora.

Tercera onada: un programa d’acció urgent per a impedir un nou crim social contra la classe treballadora
temes relacionats

#CiutatEnLluita   /    #CiutatDesperta   /    #CiutatDormida_CiutatDesperta   /    Govern de la Generalitat   /    Pandèmia   /    #Covid-19   /    Ajuntaments del canvi   /    Món obrer   /    Catalunya   /    Capitalisme   /    Món obrer Estat espanyol   /    Catalunya

Comentaris

Comentar