×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentracions a tot l’Estat en solidaritat amb la lluita a França

Aquest dijous, coincidint amb una nova vaga general a França contra la reforma de les pensions del govern de Macron, han tingut lloc diferents concentracions de suport a l'Estat espanyol en ciutats com Barcelona, Madrid o Saragossa. Les concentracions han estat convocades per diverses organitzacions socials, polítiques i juvenils i han reunit centenars de persones.

EsquerraDiari.cat

divendres 24 de març de 2023
Facebook Twitter

Desenes d’organitzacions socials, polítiques i sindicals en diferents ciutats feien una crida a mobilitzar-se aquest dijous en solidaritat amb la lluita de la classe obrera i la joventut a França.

Et pot interessar: Madrid, Barcelona i Saragossa surten al carrer en solidaritat amb la lluita de la classe treballadora i la joventut a França

Des de fa setmanes la classe obrera i joventut a França estan donant una important lluita contra la reforma de pensions que es pretén implementar, una lluita que ha près un impuls especial després que el passat 16 de març Macron anunciés l’aprovació de la reforma mitjançant decret. Des d’aquest moment una important quantitat de vagues i mobilitzacions es venen succeint a França, en la que es va sumar la convocatòria d’una vaga general per aquest dijous passat.

Amb motiu d’aquesta jornada, diverses organitzacions sindicals, polítiques i juvenils, entre elles l’agrupació juvenil Contracorrent, Pa i Roses i el CRT, feien una crida a mobilitzar-se en diferents ciutats de l’Estat en suport i solidaritat amb la lluita a França, així com també per denunciar la forta repressió que s’està donant per part del govern de Macron.

Malgrat el rol pasivitzador de les burocràcies sindicals i polítiques, la lluita de classes a França impacta en amplis sectors de la joventut i la classe treballadora d’aquest costat dels Pirineus, en una situació en la que referma la inflació, la precarietat i una nova crisi que mes d’hora que tard s’intentarà descarregar sobre la classe treballadora i els sectors populars.

A Barcelona la concentració es va donar enfront del Consolat de França a les 18 de la tarda, i va reunir prop d’un centenar de persones. En ella van participar el jovent de Contracorrent que veu un exemple en la resposta de la joventut francesa als atacs del sistema de pensions i les condicions de vida generals.

I com va denunciar Pablo Castilla, portaveu de Contracorrent i del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores a Catalunya "a l’Estat espanyol i a Catalunya hem de fer com a França. Que no ens venguin que jubilar-se amb la reforma de les pensions d’Escrivá és una conquesta perquè és la consolidació d’un atac."

A més, va participar també el sindicat CGT, convocants de la concentració, la Taula Sindical i la Marea Pensionista de Catalunya.

A Madrid, centenars de persones es van reunir també a les 19 hores a la plaça de Callao.

I com va expressar en la concentració Lucía Nistal, portaveu del CRT "estem vivint una jornada històrica avui a França, manifestacions, vagues i bloquejos. Aquest és el camí, la lluita i la vaga general, superar a les burocràcies sindicals, coordinar als sectors combatius!".

No obstant, la crítica al Govern no es va quedar aquí. A Madrid, la Delegació del Govern va intentar impedir la celebració de la concentració rebutjant la sol·licitud de la mateixa i desplegant un ampli dispositiu de policies i antiavalots, i que van identificar a una desena de persones i militants abans de l’inici de l’acte. Aquesta prepotència repressiva a la que ja ens té acostumats el Govern del PSOE i UP va ser durament qüestionada per les i els assistents a l’acte. Es tracta d’un nou intent d’acoquinar als moviments socials i polítics que s’oposen al doble discurs del "progressisme".

A Saragossa, des de les 19 hores de la tarda també es va convocar a una concentració en la que l’agrupació juvenil Contracorriente va denunciar la forta repressió que està duent a terme el govern de Macron, molt centrada en la joventut solidaritzada amb els vaguistes i mobilitzada contra el govern. Una situació que, lluny d’acoquinar als treballadors i joves organitzats, reforça la resposta i autoorganització d’aquests.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso