×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Concentracions de la #PrimaveraSanitaria en defensa de la sanitat pública

La Plataforma Sanitàries en Lluita convoca des d'avui i cada dimecres conentracions a les portes dels hospitals en defensa del 5% que se'ls va retallar fa una dècada i per millors condicions laborals. Una lluita per la defensa de la Sanitat Pública que a Catalunya cada dia s'aprofundeix més.

EsquerraDiari.cat

dimecres 27 de maig de 2020
Facebook Twitter

Aquest dimecres s’estan produïnt noves concentracions del personal sanitàri als hospitals de Catalunya en defensa del retorn del 5% retallat fa una dècada pel Govern de la Generalitat amb el reial decret 8/2010.

En aquest sentit, des de fa uns dies s’ha creat la plataforma Sanitàries en Lluita en la que fan una crida a mobilitzar-se cada dimecres a les portes d’una quinzena d’hospitals per defensar que se’ls retorni el 5% que se’ls va treure, però també per exigir un increment de tot el material de protecció en condicions enfront la crisi sanitària de la Covid com son EPIs, a més de mascaretes, guants o desinfectants.

Anteriorment, en les últimes setmanes ja es veninen produïnt nombroses concentracions cada dimecres exigint el 5% i per millors condicions laborals i de seguretat i higiene.

Et pot interessar: Revolta sanitària: concentracions als hospitals exigint el 5%

No obstant, la formació de la Plataforma Sanitàries en Lluita és un exemple d’una lluita que s’està convertint cada setmana en una mostra de com fer front i exigir al Govern de la Generalitat que retrocedeixi en les retallades i la privatització de la sanitat, veritables motius del col·lapse sanitari i les milers de morts durant la Covid-19, tal i com explica el Xavi, del comité d’empresa de l’Hospital del Mar:

Retallar la sanitat mata!

Sens dubte, el col·lapse sanitari durant la crisi de la Covid i que ha provocat milers de morts te els seus origens en les retallades i privatitzacions de CiU i el Tripartit durant dècades i fins als nostres dies.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

Però si quelcom demostra el lligams del Govern de la Generalitat amb el lobbie sanitari és el fet de que el Govern de Quim Torra pagarà a les privades 48.000 milions d’euros d’acord amb el decret llei 12/2020 amb el qual es decidia que "la intervenció de la sanitat privada" al servei de la crisi sanitària seria pagada amb diners de les arques públiques.

Et pot interessar: 48 milions per a la sanitat privada ¿ho ha fet Torra, Artur Mas o Jordi Pujol?

Davant això, enfront el pagament i la privatització encoberta de la sanitat catalana per part dels diferents governs catalans per enriquir als lobbies i les grans empreses sanitaries i farmacèutiques, la solució per a prioritzar la salut de milions de persones als beneficis capitalistes passa per la intervenció de la sanitat privada sense indemnització econòmica alguna i posar tots els seus recursos sota control de comitès de treballadores i treballadors de la sanitat pública i usuaris. La major garantia d’un ús col·lectiu i democràtic i al servei dels necessitats socials.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah