×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contra el racisme imperialista del govern “progressista”: fora l’Exèrcit de Ceuta i asil per a tots

Els qui migren des del Marroc cap a Ceuta fugen de la misèria generada per l'imperialisme juntament amb el règim marroquí. El govern “progressista” espanyol respon amb un desplegament de l'exèrcit per a deportar massivament a majors i nens.

Facebook Twitter

No al desplegament de l’exèrcit! No a les devolucions en calenta!
Per la devolució dels enclavaments colonials de Ceuta i Melilla. Fora empreses imperialistes espanyoles del Magreb! Pel dret d’autodeterminació del poble sahrauí al qual l’Estat espanyol i la UE van lliurar com a moneda de canvi!

Les imatges de l’Exèrcit desplegat en l’enclavament colonial de Ceuta s’han convertit fins a la data en l’estampa més representativa del racisme imperialista de l’anomenat govern “progressista” del PSOE-Unidas Podemos.

Davant l’arribada de 6.000 migrants des del Marroc (1.500 són menors d’edat) el Govern ha respost amb tanquetes, soldats amb armes d’assalt, pots de fum i devolucions “en calenta” de més de 2.700 persones. Una pràctica que vulnera tota la legalitat internacional sobre els drets d’asil i refugi, tal com fan la resta dels governs de la UE amb expulsions i deportacions.

Fora totes les tropes i forces repressives de Ceuta i Melilla

Alhora, el ministeri d’Interior ha anunciat el reforç de les tanques de Ceuta i Melilla amb centenars d’antiavalots de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Els cossos encarregats de vigilar aquests passos i que compten en el seu prontuari amb casos com la matança del Tarajal, on 15 migrants van morir ofegats mentre agents de la Guàrdia Civil els disparaven pilotes de goma en 2014.

El caràcter d’enclavaments colonials d’aquestes dues ciutats es fa patent en aquesta autèntica guerra contra milers de persones que fugen de la misèria provocada a Àfrica per l’espoli de les multinacionals espanyoles, europees i nord-americanes. Ceuta i Melilla són baluards de la política racista i assassina de fronteres de la UE i l’Estat espanyol, que porta anys convertint al Mediterrani en una fossa comuna.

Contra aquesta escalada de repressió pròpia d’un règim colonial, exigim la retirada de l’Exèrcit i les forces policials de Ceuta i Melilla; la devolució de tots dos enclavaments al Marroc i la fi de tota presència militar de l’imperialisme espanyol en el nord d’Àfrica.

A baix les lleis d’estrangeria, pel tancament dels CIE i dret a la llibertat de circulació, asil i refugi!

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que viatjarà aquest dimarts a tots dos enclavaments colonials, Ceuta i Melilla, i que la prioritat del govern és procedir a la “devolució immediata” de les persones que han arribat en les passades hores.

Els socis de govern han tancat files amb aquesta política imperialista. L’eurodiputada d’Unidas Podemos Idoia Villanueva ha justificat el desplegament al·legant la defensa de la “sobirania” i el respecte al dret internacional, i amb un cinisme sense límits ha demanat que s’atengui les “persones i menors que arriben a les nostres costes i garantir els seus drets” sense esmentar que és el seu govern el que les està lliurant a la policia marroquina sense que hagin pogut tenir accés a l’assistència d’un advocat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el PCE, al·legant que “Espanya ha de defensar la seva sobirania”, la necessitat d’una postura comuna a la UE sobre les relacions amb el Marroc i la política migratòria. El partit d’Enrique Santiago, Alberto Garzón i Yolanda Díaz, assumeix així el discurs i la política d’Estat de l’imperialisme espanyol.

Amb el “progressisme” tan a la dreta, els lladrucs reaccionaris de Vox i el PP avui han resultat poc estridents. El partit d’Abascal parla de “fronteres assaltades” i de “invasió”, Casado de “donar suport a la sobirania nacional”, més efectius policials i militars i la “devolució immediata” d’immigrants. Costava distingir avui els seus discursos d’aquells dels i les ministres no només del PSOE, sinó també de Podemos, IU i el PCE.

Contra aquest consens imperialista, que naturalitza que milions de persones hagin de viure en la misèria generada per l’espoli de l’imperialisme europeu i els règims sipais als seus països, exigim la derogació de tota la legislació d’estrangeria, papers per a tots i el tancament immediat dels CIE. Alhora que lluitem contra les causes estructurals que provoquen que milers de persones es vegin forçades a migrar. En primer lloc, enfrontant l’espoli imperialista i per la devolució íntegra dels recursos i riqueses avui en mans de multinacionals europees.

Pel dret a l’autodeterminació del poble sahrauí

Les arribades d’aquests dies tenen relació amb la crisi diplomàtica entre el Marroc, l’Estat espanyol i la UE entorn del conflicte de Sàhara Occidental. L’estada del secretari general del Frente Polisario, Brahim Galhi, en un hospital de Logronyo per a tractar-se de la covid-19, ha incrementat els recels de la monarquia de Mohamed VI que vol garantir que no hi hagi la més mínima escletxa de suport de l’imperialisme europeu a la causa del poble sahrauí, que des de novembre va reprendre la guerra per l’alliberament dels territoris ocupats.

La que fora l’última colònia espanyola va ser lliurada a la monarquia marroquina en 1975 per Juan Carlos I, a través d’un acord entre Sarsuela, els EUA, l’Aràbia Saudita i Israel. La Corona es guanyava així el suport polític i financer d’aquests agents per a la seva restauració i el procés de transició. A canvi es condemnava al poble sahrauí a viure entre un règim d’ocupació i l’exili en el desert algerià. Empreses espanyoles, franceses, alemanyes i d’altres països de la UE s’han beneficiat en aquestes dècades de l’ocupació del Sàhara Occidental. En el cas de les espanyoles han posat les seves arpes sobretot en els recursos pesquers de les seves costes, la sorra, els fosfats i altres matèries primeres.

Aquest espoli imperialista, així com el paper del Marroc com a gendarme ddde les fronteres de la UE són raons de fons que expliquen el suport de l’Estat espanyol i els seus socis europeus a l’ocupació del Sàhara Occidental. Per això és molt probable que la resolució d’aquesta crisi reforci el seu compromís amb la monarquia marroquina i la seva ocupació del Sàhara.

Contra aquest mercadeig aberrant, que condemna als sahrauís al pitjor dels mons, des de l’Estat espanyol hem de lluitar per la retirada immediata de totes les empreses que col·laboren amb l’espoli dels seus recursos, i contra la monarquia borbònica aliada a la monarquia alauí. Tot el suport a la lluita pel dret a l’autodeterminació del poble sahrauí!

Cal mobilitzar-se contra aquesta política criminal del govern “progressista”. No al desplegament de l’exèrcit! No a les devolucions en calenta! Per la devolució dels enclavaments colonials de Ceuta i Melilla. Pel dret d’autodeterminació del poble sahrauí al qual l’Estat espanyol i la UE van lliurar com a moneda de canvi.


Facebook Twitter
Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques