×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contracorrent i Pan y Rosas: contra la crisi, el rearmament imperialista i la destrucció del planeta

Després de les vacances tornen les classes en un context marcat per la inflació, les altes temperatures i les notícies sobre la pujada dels pressupostos militars. El jovent prenem partit a cada centre d’estudi i de treball. Lluitem per una sortida anticapitalista amb independència de classe, feminista, socialista i revolucionària.

Pan y Rosas Barcelona

Contracorrent

dijous 15 de setembre
Facebook Twitter

Aquest setembre ha començat un nou curs a l’ensenyament català. Com sempre, el jovent sentim a dir que som la generació de vidre quan en realitat som la generació de les crisis. Una pandèmia, l’ascens de l’extrema dreta, la crisi climàtica, una guerra a Europa, l’augment dels pressupostos militars, una nova crisi en forma d’un augment dels preus sense precedent al mig segle i fenòmens climàtics extrems.

Però a la universitat, l’institut i la feina nosaltres ens rebel·lem contra la crisi capitalista, el rearmament imperialista i la destrucció del planeta.

Aquest estiu està entre els més calorosos dels últims 70 anys, s’han cremat més hectàrees de bosc que en els últims quatre anys i, tot i així, els científics plantegen que serà el més fresc de la resta de la nostra vida. A més, només en el primer semestre d’enguany Naturgy, Endesa i Iberdrola van augmentar els seus beneficis un 24%. Sí, aquestes mateixes empreses que estan acabant amb el planeta. Amb la guerra a Ucraïna els governs renuncien als seus insuficients plans de reconversió ecològica discutits en inútils cims climàtics. Aposten per augmentar novament l’ús de combustibles fòssils, s’ha disparat la crema de carbó i inverteixen milers de milions en la indústria armamentista, una de les més contaminants, i portar-nos a nous escenaris de conflicte i guerres.

La inflació a l’Estat espanyol ja és del 10,4% davant d’una pujada del 2,5% dels salaris, la qual cosa significa que som un 8% més pobres. Una situació que ens afecta especialment les joves, les dones i migrants que tenim les feines més precàries sense poder independitzar-nos ni portar una vida digna.

Aquest govern s’autodenomina “progressista” i es presenta com el fre a la dreta i extrema dreta. Però regalen 1.350 milions a les elèctriques, volen duplicar la despesa militar com exigeix l’OTAN, aproven una reforma laboral que aprofundeix la nostra explotació, envien la policia a reprimir la joventut i els treballadors que surten a lluitar com a Cadis, premien la matança de desenes de migrants a Melilla amb 500 milions més perquè la dictadura marroquina vigili frontera… Per la seva banda, ERC i Junts mantenen el seu suport al Congrés cap PSOE-UP com part de la seva tornada a la gestió de l’autonomia per gestionar millor els negocis de la burgesia catalana.

Quan aquells que es diuen de “esquerres” descarreguen la crisi sobre nosaltres, lideren el rearmament imperialista i reivindiquen el control de les fronteres, allò que fan és encoratjar el descontentament perquè creixi l’extrema amiga dels rics.

A la universitat, el barri i la feina: el jovent amb els i les treballadores en lluita!

Ens van dir que la classe treballadora havia desaparegut; no obstant, durant la pandèmia van estar movent el món i ara estan a les grans vagues del Regne Unit i Alemanya.

El govern estarà amb la patronal, però la joventut estarem amb els i les treballadores per un pla d’emergència. Així vam fer costat al professorat en la vaga del curs passat i així donarem suport ara a la vaga dels treballadors de TMB. Obreres i estudiants, unides i endavant!

1. Pujada de salaris amb reajustament automàtic d’acord amb el preu de la vida.
2. Repartiment d’hores de treball per a acabar amb l’atur, sense reducció de salari i amb un sou mínim de 1.500€.
3. Augment del pressupost per a instituts i reducció de ràtios. Universitat i FP totalment gratuïtes finançades amb impostos a la grans fortunes. Devolució de les matrícules i beques-salari per no haver d’estudiar i treballar en condicions precàries.
4. Nacionalització i reconversió ecològica del sector energètic sense indemnització sota control obrer.
5. Detinguem la maquinària de guerra: no a les sancions, l’enviament d’armes i els pressupostos militars del govern “progressista”!

Si comparteixes aquestes idees, lluitem-les juntes. Participa a les assemblees obertes que organitzem a universitats i instituts de tot l’Estat. Contacta’ns a través de les nostres xarxes i vine amb nosaltres a les mobilitzacions de la Vaga Climàtica del 23-S, on continuarem lluitant per acabar amb el capitalisme abans que acabi amb nosaltres.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de ContraCorrent (@contrac_cat)

Per una joventut anticapitalista, socialista i revolucionària a la universitat!

Creiem que el desig per viure millor i treballar menys, de créixer en harmonia amb la natura i la passió per desenvolupar un coneixement que doni resposta als veritables problemes són reals. El gran fre és aquest capitalisme basat en la desigualtat i la destrucció del planeta que sosté al racisme i al cisheteropatriarcat, oprimint a les dones, migrants, racialitzades i persones LGTBI+. Generador de crisi, guerres i pandèmies.

L’utòpic no és pensar que pot fer-se la revolució, sinó que es pot reformar el capitalisme. És necessari destruir-lo per complet per posar tots els mitjans generadors de riquesa i coneixement sota control d’aquells i aquelles que ja els fan funcionar cada dia: els i les treballadores. Per decidir de forma planificada, democràticament i des de baix quina i com produïm sense explotació ni opressió.

Contra aquells que volen esborrar i manipular les idees del marxisme en la universitat, nosaltres les recuperem amb les Càtedres Lliures Karl Marx per transformar la realitat dins i fora la universitat. Des de Contracorrent i Pan y Rosas ens proposem construir una joventut anticapitalista, amb independència de classe, feminista, socialista i revolucionària a cada centre d’estudi i de treball. És hora de sortir a lluitar al costat dels treballadors i treballadores contra la crisi, la destrucció del planeta i el rearmament imperialista.


Facebook Twitter

3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques