×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contracorriente: segona força més votada en la facultat de Filosofia i Lletres

Aquest 28 d'octubre han estat les eleccions a la Junta de Filosofia i Lletres de la Universitat de Saragossa. Estudiants de Contracorriente hem reforçat la nostra candidatura passant d'una a sis representacions.

Contracorriente

divendres 30 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

La joventut estudiant i precària de Contracorriente muntem una candidatura anticapitalista per a la Junta de Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Saragossa. Després de la jornada electoral d’aquest 28 d’octubre, vam aconseguir reforçar la nostra presència en la Junta passant d’una a sis representacions, sent la segona candidatura més votada.

Les eleccions s’han donat en un context molt complicat, no sols per les mesures anticovid, amb la reducció de presència a les aules, sinó per les mateixes mesures antidemocràtiques de la universitat. Se’ns va informar de la convocatòria a penes tres setmanes abans, el dia 7 d’octubre i amb el termini per a presentar les candidatures fins al 20. De nou, unes eleccions convocades per pur tràmit burocràtic que la majoria d’estudiants no coneix, perquè la casta acadèmica que governa la universitat no ha donat temps suficient ni ha posat els mitjans presencials i virtuals necessaris per a facilitar la participació.

Any rere any es convoca a milers d’estudiants per a triar els diferents òrgans de "representació" i govern de la Universitat: juntes de facultat, claustre, rectorat, etc. La història és sempre la mateixa: una participació estudiantil baixíssima, més encara en aquest context de pandèmia. A més, en tots aquests òrgans la representació que tenim com a estudiants és minoritària, tot i que som la grandíssima majoria, sense cap capacitat real per a intervenir en la presa de decisions.

En primer lloc, la nostra candidatura es presenta com un mitjà més per a continuar denunciant aquesta falta de democràcia en la universitat, però sobretot qüestionem la universitat neoliberal en el seu conjunt. Contra una casta universitària antidemocràtica lligada estretament als governs centrals i autonòmics de torn, com l’actual Govern del PSOE i Unidas Podemos que no ha derogat ni una sola reforma neoliberal.

Així aquests dies passem per les classes per a informar de les eleccions, denunciat el mateix procés electoral i les condicions precàries de les aules, però també la situació en la qual ens trobem la joventut, de precarietat, desocupació i falta de perspectives de futur. Una denúncia a la gestió política d’aquesta pandèmia per part dels diferents governs que es passen la pilota, sense donar prioritat a les necessitats socials, sanitàries i educatives, mentre garanteixen els beneficis mil milionaris de les grans empreses.

Però deixant ben clar que la situació de crisi social i sanitària en la qual ens trobem és el resultat de dècades de polítiques neoliberals de retallades i atacs als serveis públics, de reformes laborals i educatives, que han precaritzat la nostra vida ja abans de la pandèmia. Per això diem: "no sols és una pandèmia, és el capitalisme".

Finalment agraïm la participació i el suport estudiantil en les eleccions de la Junta i continuarem aixecant una joventut anticapitalista i revolucionària en la universitat. Si t’interessen aquestes idees, vols participar i aportar: suma’t Contracorriente.

Contacta amb nosaltres en les nostres xarxes: @SEI-Contrac en Twitter i Instagram o en [email protected]


Facebook Twitter
Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques