×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Cop Judicial: la JEC ordena destituir el president de la Generalitat

Malgrat l'acord entre Esquerra i el PSOE, la repressió no sols no s'atura, sinó que referma. La JEC li treu l'acta de diputat a Quim Torra i ataca a Oriol Junqueras. El Parlament està convocat per demà.

Guillermo Ferrari

divendres 3 de gener de 2020
Facebook Twitter

La Junta Electoral Central va ordenar la inhabilitació immediata del President de la Generalitat Quim Torra. També va ordenar la retirada de l’acta de diputat del President, al Parlament català. El poder judicial espanyol segueix obstinat a decidir qui pot ser President de la Generalitat i qui no. La dictadura de les togues continua, encara que canviïn els presidents espanyols.

La JEC ha transmès l’ordre a la Junta Electoral de Barcelona per a executar-la immediatament. Argumenten que, encara que no hi ha sentència ferma el motiu d’inhabilitació ja és causa per a no poder ser triat. Ara toca que el Parlament decideixi si acata aquesta decisió o si l’enfronta.

El President Torra ja havia avisat que enfrontaria una eventual inhabilitació de la JEC i que ell només podria ser destituït pel Parlament de Catalunya. Ara que ja ha succeït caldrà veure quines accions realitzarà.

La JEC va prendre aquesta decisió pel recurs presentat pel PP, Ciutadans i Vox. El President Torra havia estat declarat culpable d’infringir la neutralitat dels edificis públics amb el cartell de la façana. No obstant això, aquesta sentència havia estat apel·lada per la defensa de Torra i encara no era ferma. Malgrat això la JEC ha decidit inhabilitar a Torra sense esperar el que diguin els jutjats.

A més, la JEC es va pronunciar sobre la situació d’Oriol Junqueras, el líder d’Esquerra que és un dels presos polítics de la sentència dels 100 anys. L’acord de la JEC va retirar la condició d’Eurodiputat del líder republicà. I, per tant no li deixaran sortir de la presó per a exercir el càrrec que il·legalment mai li han deixat assumir. La "Justícia" no té benes i coixeja sempre per la mateixa cama.

Això és una altra prova més que les màximes instàncies del poder judicial volen vèncer i aixafar el moviment democràtic català. Els sectors més cavernaris del Règim del 78 creuen que no és suficient amb la sentència, la persecució judicial i la repressió policial. Són aquests sectors hereus directes del franquisme que volen aprofitar per a tractar d’acabar amb els sectors díscols al Règim i alliçonar brutalment al poble català.

Els intents de diàleg que ERC i JxCat amb l’Estat espanyol xoquen una vegada i una altra amb el poder judicial i el suport de la fiscalia que depèn del poder executiu. Queda clar que l’autodeterminació no es pot negociar amb l’Estat central. Però cada vegada més queda clar que el Règim del 78 usarà i tergiversarà tot fins a aixafar la gosadia amb la qual el poble català el va desafiar. Aquests 40 anys de “democràcia” no sols són per als rics, sinó que estan tan blindades que el franquisme enquistat té la paella pel mànec.

Hi ha múltiples repercussions de la dreta del règim reivindicant a la JEC. També en defensa de Quim Torra per part de les forces independentistes. El President Torra, ha baixat a la Plaça Sant Jaume amb la pancarta qüestionada per la dreta franquista i va realitzar una breu compareixença pública davant l’acord assumit per la JEC. La Plaça Sant Jaume està plena "de gom a gom", a les portes del Palau de la Generalitat i els voltants i en diverses ciutats catalanes.

El President del Parlament, Roger Torrent, ha convocat un ple del Parlament per a aquest dissabte a les cinc de la tarda. Una cosa cridanera degut a que a aquesta hora també s’estarà realitzant el ple dels Diputats en la sessió d’investidura de Pedro Sánchez.

ERC ha convocat a la seva Executiva aquest dissabte per a "valorar les conseqüències" després de la inhabilitació del President. En la reunió extraordinària es vol analitzar la decisió de la JEC, coordinar la resposta i "valorar les conseqüències en el calendari polític immediat", indiquen fonts d’ERC.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah