×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Creixen les protestes a la Xina contra els confinaments que imposa el Govern

Les mesures que ve imposant el Govern de Xi Jinping davant els brots de COVID-19 han portat a la saturació a centenars de milers de treballadors que queden confinats en els seus llocs de treball i a la població en general.

Redacció internacional

dilluns 28 de novembre de 2022
Facebook Twitter

Centenars de persones van sortir durant la nit del dissabte als carrers del centre de Pequín protestant contra la política oficial de "COVID zero". La capital del país es va unir així a l’ona de vagues i mobilitzacions que es venen produint en els últims dies en diferents ciutats i pols industrials.

Imatges difoses en les xarxes socials van mostrar a centenars de persones marxant per una avinguda clau, seu de moltes ambaixades estrangeres i pròxima al centre financer de la ciutat, mentre criden consignes com "no més confinaments".

La marxa es va originar en el populós districte de Chaoyang després d’una concentració en homenatge als morts de l’incendi de Urumqi, capital de la província de Xinjiang, després de la qual van començar caminar pels carrers limítrofs i cridant “baixeu!” als veïns que treien el cap per les finestres. Molts dels manifestants mostraven papers en blanc.

Es tracta de la primera protesta nombrosa que es registra als carrers de la capital xinesa, i havia estat precedida el mateix dissabte per una multitudinària protesta en la universitat de Tsinghua, també a Pequín, un dels centres d’alts estudis més important del país i bressol del president xinès Xi Jinping i altres destacades figures de la història recent del gegant asiàtic.

La reaccionària política del Govern de Xi, basada en el lema de "COVID zero", no sols manté milions de persones confinades davant el menor brot del virus, sinó que obliga als treballadors dels grans centres industrials a complir el tancament en els seus propis llocs de treball. Amb l’objectiu de no "frenar la producció" el Partit Comunista Xinès sembla haver trobat la revolucionària mesura per a donar resposta a les dues qüestions, a costa de convertir als treballadors en esclaus i a les fàbriques en centres de detenció temporals.

La indignació de centenars de milers d’obrers ja es ve expressant en diferents vagues, amb la de Foxconn com la més visible, on els vaguistes van obtenir un rotund triomf.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso