×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Crisi del vaccí AstraZeneca i de la gestió de la Covid

La gestió de la Covid a Europa en plena crisi. Europa admet la relació entre les trombosis i el vaccí d’Oxford. Molts països europeus hi posen límits d’edat.

Guillermo Ferrari

dijous 8 d’abril de 2021
Facebook Twitter

L’AEM (EMA per les seves sigles en anglès) ahir va anunciar que hi ha alguna relació entre el vaccí anglés i les trombosis. Segons les declaracions és una relació “rara” que no se sap ben bé com funciona, però no obstant, creuen que és millor continuar vaccinant amb l’AstraZeneca perquè causa menys morts que la Covid-19 d’acord amb les dades que ells tenen.

Et pot interessar: A Europa confirmen que la vacuna d’AstraZeneca pot provocar trombosi

Però, diferents països ja han pres mesures de limitació. El primer, el país que la va dissenyar: Regne Unit. A les illes no es vaccinarà als menors de 30 anys amb l’AstraZeneca i buscaran un vaccí alternatiu. A Alemanya, només serà administrada als majors de 60 anys. I l’Estat espanyol segueix les passes. Però aquest problema, que potser és petit en relació a la quantitat d’afectats respecte del total, només és una petita part del problema.

Els problemes més grossos són la lentitud extrema de la vaccinació, la foscor dels contractes i la guerra de vaccins entre les grans farmacèutiques, la imposició de les patents que limita la fabricació dels vaccins lliurement, la gestió de la covid sense explicar clarament els motius de les preses de decisions, el càstig als treballadors en atur o en ERTO, als petits comerços que han hagut de tancar, etc.

La gestió de la Covid capitalista està creant unes greus desigualtats entre països: aquells que tenen vaccins i els que no en tenen; greus desigualtats entre els sectors socials: les grans empreses reben ajuts milionaris i els treballadors i el poble han perdut una gran part dels seus ingressos. Els governs estan afavorint les empreses de l’Ibex 35 mentre aquestes estan acomiadant personal com el Corte Inglés, Ford, H&M i altres.

La foscor de la informació, les dades que trien per enfosquir els greus problemes i ara la gestió dels perills d’aquest vaccí estan generant un creixent problema de desconfiança entre els sectors populars i més entre aquells que estan patint la crisi de forma accelerada. Uns pocs prenen les decisions que afecten a desenes de milions i beneficien a un grapat de grans empresaris. Això és el que es veu a la Unió Europea i a cadascun dels seus països.

La Unió Europea va signar contractes amb les farmacèutiques que no es podien publicar, no se sabia el preu pagat fins que algú va filtrar la informació. Les farmacèutiques no van complir els terminis de lliurament de vaccins perquè van fer el seu “agost” venent-les a qui més pagava. Capitalisme pur i dur.

Cal una gestió de la Covid de la classe treballadora

Cal un canvi radical de la gestió de la Covid, i en especial de la vaccinació. No podrem combatre eficaçment la Covid si les mesures les prenen empresaris d’un país contra un altre; si els rics acomiaden als treballadors, etc. Això generarà més pobresa i més focus pel desenvolupament del virus i noves soques. Cal una gestió de la Covid de tota la classe treballadora per defensar a la societat del capitalisme i combatre el virus.

En primer lloc, s’han d’anul·lar totes les patents perquè es puguin fabricar a tota reu.

Segon, s’han de fer públics tots els contractes i totes les dades referents a la vaccinació, els vaccins i els seus efectes secundaris. Els representants dels treballadors conjuntament amb un comitè de metges han de poder accedir-hi.

Tercer, la fabricació, distribució i vaccinació ha d’estar controlada pels treballadors i treballadores a cada fàbrica, pels repartidors a cada empresa i pels treballadors sanitaris als centres on es dispensin.

Aquestes són unes mesures d’emergència que s’han d’organitzar a cada país i conjuntament. No es pot acabar amb la covid en un continent i deixar a la resta del món sense sol·lució. S’ha de fer un pla conjunt, amb una lluita conjunta contra aquest virus. Cal preparar-se pels nous virus i per canviar la forma de relacionar-nos amb la natura per poder evitar la generació i propagació de nous virus. Això no ho farà un sistema que només pensa en el benefici d’uns pocs.

També pots llegir: “Guerra pels vaccins”: enfront la irracionalitat capitalista, anul·lació de les patents i vacunes per a tothom


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts