×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

DIRECTE | #28M Segueix tota la informació sobre les eleccions municipals i autonòmiques

Segueix en directe l'actualitat de la jornada electoral: índexs de participació, últimes notícies, escrutini i resultats.

EsquerraDiari.cat

diumenge 28 de maig
Facebook Twitter

14.00h: Primeres dades de participació. Aquest migdia la dada de participació general és del 36,6%, 1,5 punts més que en les eleccions de 2019.

A Catalunya, on només se celebren eleccions municipals, fins a les 14h la dada de partició era del 32,18%, gairebé 4 punts menys que en 2019. A Barcelona la dada és del 34,5% el que suposa gairebé 1 punt menys que en les anteriors.

Les comunitats on s’ha registrat una major participació són La Rioja, Comunitat Valenciana i Extremadura. Les dades en aquestes regions són del 43,59%, 43,25% i 41,55% respectivament.

Per la seva part a la Comunitat la dada de participació és del 29,33%, la qual cosa suposa un augment del 2,57% respecte a les eleccions de 2021. En aquest cas les dades de Madrid són els recollits a les 13h.

09:00h: Arrenca la jornada de les eleccions autonòmiques i municipals d’aquest 28M. Avui 36 milions de persones estan cridades a votar.

Barcelona: Arrenca la jornada electoral a Barcelona amb la incertesa sobre el resultat

Al voltant de 300 col·legis electorals han obert les portes a les 9:00h perquè més del milió de persones censades amb dret a vot decideixin en les pròximes 11 hores qui serà el pròxim alcalde de la ciutat comtal.

La incertesa sobre qui serà el pròxim alcalde de Barcelona continua sent la incògnita per resoldre aquest 28M. La igualtat entre Ada Colau (Barcelona en Comú), Collboni (PSC) i Trias (Junts) s’ha mantingut fins a la data decisiva. Tan sols Maragall (ERC) s’ha anat despenjant en les setmanes prèvies de la carrera per l’alcaldia.

La jornada, que ha arrencat sense incidents, resoldrà, a més, altres incògnites durant la jornada. Desapareixerà del ple de l’ajuntament Ciutadans? Tindrà presència novament la CUP en el consistori? Quin resultat obtindrà Vox?

Aquestes i més incògnites s’aniran resolent al llarg de les 11 hores que estaran oberts els col·legis electorals i els resultats que es podran anar interpretant segons avanç la participació i les enquestes a peu d’urna.

Madrid: es preveu que el PP d’Ayuso obtingui majoria absoluta a la Comunitat i la fregui a l’Ajuntament

A Madrid la campanya electoral ha estat marcada per la tranquil·litat del PP confiat pels bons resultats que li donen els últims sondejos; pel discurs securitari de l’extrema dreta que fa eix a atacar a migrants i sectors més empobrits mitjançant faules; i la hipocresia de l’esquerra del Règim com Podemos i Más Madrid que parlen d’ “un altre model de govern” com si no acumulessin experiències suficients de gestió en govern, ajuntaments i comunitats que demostren el seu model de gestió capitalista.

Segons els últims sondejos el PP d’Ayuso fregaria la majoria absoluta a la Comunitat i no necessitaria a Vox per a formar govern. La segona força seria el PSOE i la tercera Más Madrid. A l’Ajuntament es presenta un panorama similar per al PP els qui opten a obtenir una majoria absoluta. En aquest cas la segona força seria Más Madrid.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya