×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

DIRECTE | #Madrid Centenars de dones, estudiants i joves desafien la prohibició i es concentren en Puerta del Sol

És en resposta a la convocatòria del Sindicato de Estudiantes i l'agrupació de dones Pan y Rosas, entre altres organitzacions, a desobeir la prohibició de la Delegació del Govern de les manifestacions del 8M.

IzquierdaDiario.es

dilluns 8 de març de 2021
Facebook Twitter

Foto: ID

L’agrupació de dones Pan y Rosas ha denunciat en un comunicat aquest dissabte la prohibició de les concentracions i manifestacions del 8M per part de la Delegació de Govern en la Comunitat de Madrid. “És un escàndol que ens prohibeixin manifestar-nos, quan les dones ens arrisquem tots els dies a contagiar-nos en els treballs precaris i en els metres abarrotats”, van assenyalar. I s’han sumat a la convocatòria de Sindicat d’Estudiants que ha tingut lloc en la cèntrica Porta del Sol de Madrid aquest migdia.

Et pot interessar: Pa i Roses crida a desafiar la prohibició i a manifestar-se el 8M

Així, centenars de dones, estudiants i joves desafien la prohibició i s’han concentrat en Puerta del Sol, malgrat les restriccions i les identificacions de la Policia Nacional.

Entre les pancartes i cartells que porten les manifestants poden llegir-se varis contra la criminalització, com “El 8M no és delicte N’hi ha prou de repressió!”, “N’hi ha prou de criminalització al moviment feminista”, “Els carrers són nostres. N’hi ha prou de mordasses!” o “Els drets es conquisten als carrers. No ens quedem a casa!”

Però també amb dures crítiques al Govern del PSOE i Unidas Podemos, que ha prohibit les manifestacions, una decisió acatada vergonyosament per la ministra d’Igualtat, Irene Montero. Així, en desenes de cartells portats per les manifestants, en la seva majoria molt joves, pot llegir-se, “Som les dones que el Govern no ha pogut callar”, “Ni progressista, ni feminista. Governo masclista i repressor”, “El feminisme ministerial no ens traurà dels carrers!”, “Aquí estan les feministes que no necessiten ministres” o “A mi el Govern no m’emmordassa. 8M combatiu i anticapitalista.”

L’agrupació Pan y Rosas, present en la manifestació amb desenes de companyes, ha fet una crida a sortir als carrers, amb mesures de seguretat, per a no permetre “que el govern ‘progressista’ ens treguin dels carrers” i defensar un “feminisme anticapitalista i de classe amb les migrants, les precàries i les trans”

Lucía Nistal, portaveu de Pan y Rosas i el CRT a Madrid, ha dit en declaracions a RTVE que "Aquest govern que no pot dir que és feminista ni progressista si no deroga les reformes laborals, si no tanca els CIEs, si reprimeix les mobilitzacions de la joventut i prohibeix les del 8M”.

Cap al final de la concentració en Sol un grup de fatxes ha volgut ficar-se en la plaça i han agredit a una senyora major traient-li la màscara. Entre ells, dues dones que són conegudes militants de Vox, que han estat al capdavant de l’agressió. A pesar que la policia els ha defensat, han estat expulsats a empentes per les companyes al crit de "fora feixistes".


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya