×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Davant l’ofensiva israeliana sobre el poble palestí el Govern de PSOE i UP mira per a un altre costat

La ministra d'afers exteriors, Arancha González, condemnava enèrgicament els bombardejos de la franja de Gaza cap a Israel, mentre deia de passada els desallotjaments forçosos de famílies palestines a Jerusalem. Aquesta és la vergonyosa política del Govern “progressista” espanyol.

Naira García

dijous 13 de maig de 2021
Facebook Twitter

Són ja diverses les setmanes d’atacs dels cossos armats israelians de l’ocupació contra civils palestins a la ciutat vella de Jerusalem. Desallotjaments i detencions arbitràries en els llocs de culte musulmans durant les festivitats del mes sagrat de l’islam.

L’escalada de tensió ha culminat amb la celebració del Dia de Jerusalem -celebració israeliana que commemora l’ocupació de la part aquest de Jerusalem durant el desenvolupament de la guerra dels Sis Dies en 1967- per tant un acte d’humiliació i recordatori imperialista a la població civil per part de l’Estat d’Israel que va acabar amb enfrontaments a l’esplanada de les mesquites.

La passada matinada del 12 de maig, les forces armades israelianes van assassinar a 43 palestins, dels quals 13 han estat identificats com a menors d’edat. Bombardejos continuats entre el govern israelià i Hamas que mantenen foc creuat. Matant a civils palestins en la franja de Gaza que no disposen de refugi on resguardar-se dels constants bombardejos d’Israel.

La situació per al govern ocupant no és gens favorable, ja que es troba a la meitat d’una turbulència política que li impedeix la formació d’un govern allunyat de la ultraortodoxia jueva. D’altra banda, s’intensifiquen les manifestacions de la població Palestina per tot el país, arribant a decretar l’estat d’emergència en ciutats com Lod. Però tots els focus se centren en les actuacions militars que es donin durant la jornada d’avui, l’Eid. El final de Ramadà se celebrarà sota el dubte de si hi haurà un alto el foc en aquesta jornada.

Mentrestant, la comunitat internacional fracassa en la seva missió de mediació (actualment capitanejada per Egipte i els interessos de les monarquies de Golf aràbic) posant al descobert els interessos geopolítics i econòmics de la Unió Europea i els Estats Units envers les forces d’ocupació israelianes que s’enfronten al suport iranià del grup d’oposició a Gaza, Hamas. Un conflicte enquistat que agonitza en un atzucac.

La ministra d’afers exteriors del govern espanyol, Arancha González, condemnava els bombardejos procedents de la franja de Gaza en resposta a la brutal repressió israeliana. Un comunicat que deixa al descobert la vergonyosa gestió en política exterior del Govern “progressista” de l’Estat espanyol. Gestions que miren cap a un altre costat de forma còmplice en situacions d’ocupació de territoris i vulneracions dels drets humans com són el cas del Sàhara Occidental i Palestina, on el govern de PSOE i UP ha pres partit pels opressors.

Ja no sorprèn l’actitud del soci “d’esquerres” del Govern, UP, que assumeix la totalitat de la política imperialista d’Estat respecte als principals conflictes internacionals. En tot el temps que porten en el govern no hem trobat cap crítica ni al Govern Colombià per la brutal repressió al poble treballador i la joventut d’aquest país, tampoc trobem crítica a la repressió del Marroc cap al poble sahrauí. Un statu quo que ni tan sols es proposen qüestionar.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza

El govern del PSOE i Sumar signa un contracte milionari amb una empresa que fabrica armes per matar Gaza