Catalunya

Desnonada i amb problemes de salut: els Mossos i el Govern segueixen a la seva

La Luisa ha sigut desnonada aquest matí amb un fort desplegament policial dels Mossos. Era el tercer intent judicial per a ferla fora de la que havia sigut durant temps casa seva.

Arsen Sabaté

Barcelona | @ArsenSabate

dimarts 26 de gener de 2021| edició del dia

Foto: @habitatge9b

La Luisa ha sigut desnonada aquest matí. Era el tercer intent judicial per a ferla fora de la que havia sigut durant temps casa seva.

El llançament s’ha produït a càrrec d’un fort dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra enfront una dona de 52 anys, amb problemes de salut i en cadira de rodes. Lamentablement en aquesta ocasió organitzacions anti-desnonaments i pel dret a l’habitatge, així com grups veïnals no han pogut fer res per evitar-ho.

La moratoria per aturar els desnonaments que es va aprovar al Congrés no impedeix que si el poder judcial ho cregui convenients, aquests s’acabi efectuant igualment. I això és el que l’hi ha passat a la Luidsa avui, com a molts altres que es queden al carrer en plena tercera onada de contagis.

El Govern de la Generalitat, amb el Mossos al capdavant, no dubte tampoc de en aplicar els llançaments a òsties si cal. I ja son centenrars els que s’han efectuat des que van començar els rebrots de la Covid.

Altra factor que converteix aquest crim social és que els desnonaments s’estiguin produïnt en plena onada de fred hivernal amb milers de families patint constants talls de llum.

En front això, és necessari una gran molbilització amb un programa de rescat per a les grans majories obreres i populars, que afecti decididament els interessos dels capitalistes per a garantir habitatge, salut i una vida digna.

Un programa que lluiti per l’expropiació dels pisos buits de la banca i l’intervenció de tots els hotels necessaris per a garantir l’habitatge i espais necessaris perquè ningú es quedi al carrer enmig d’aquesta crisi. A més de la suspensió també del pagament de lloguers i serveis públics per als que estan veient afectats els seus ingressos.

Et pot interessar: Tercera onada: un programa d’acció urgent per a impedir un nou crim social contra la classe treballadora
temes relacionats

Onada de fred   /    #CiutatEnLluita   /    #CiutatDesperta   /    #CiutatDormida_CiutatDesperta   /    #Covid-19   /    Desnonaments   /    Catalunya   /    Pobresa   /    Pobresa energètica   /    Mossos d’Esquadra   /    Barcelona   /    Catalunya

Comentaris

Comentar