×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Desnonaments de la vergonya a Barcelona

Un dels últims desnonaments succeia la nit del dijous, poc abans del toc de queda. Els veïns de Nou Barris van intentar impedir-lo i els Mossos van actuar amb força. El Govern n'era responsable. 24 hores després la pressió popular i mediàtica feia que se li retornés les claus a la familia.

EsquerraDiari.cat

dissabte 31 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Pel que sembla el toc de queda amaga altres intencions més que evitar la propagació del Covid. Poc abans de les 22 hores, horari en el qual el per decret del govern s’estableix el toc de queda, els Mossos d’Esquadra van desallotjar a Nou Barris, Ciutat Meridiana, a una família amb tres nens, un d’ells nounat.

El primer intent de desallotjament es va produir al matí sense que la família ho sapigués, quan no eren a la casa. A la tarda, en tornar, es van trobar que el que per dos anys havia estat la seva llar, ara tenia el pany canviat i no podien accedir. Una situació que seria desesperant per a qualsevol.

La família va ser desallotjada definitivament tres hores abans del toc de queda, quan la policia va tornar fins a la llar de la família a treure’ls per la força. Desenes de veïns del Nou Barris es van concentrar enfront de l’habitatge per a intentar impedir el desallotjament, però no van poder evitar-lo.

Segons IRIDIA, Eduard Sallent, el cap dels Mossos d’Esquadra, havia reconegut a SER Catalunya, que el desallotjament havia estat sense una ordre judicial.

No obstant, amb l’insistència de la mobilització social que no havia pogut frenar el drama un dia abans, i la pressió mediàtica cap al Govern de la Generalitat i el propieatari, que no és cap altra que el BBVA, es va aconseguir aquest divendres que se’ls retornessin les claus a la familia.

Tot i axiì, a mesura que la crisi econòmica es vagi aprofundint, veurem més intents de desnonaments com aquest i altres que estan ocorrent a tot l’Estat.

Aquest cas terrible a Barcelona s’assembla al d’una família que va ser desnonada amb quatre menors dimarts passat en Carabanchel, Madrid. Aquest mateix dia, el ministre de Transports i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha respost que li "va impactar" ja que "lògicament, el decret que plantegem no permet els desnonaments. En teoria, no ha de plantejar-se cap perquè els vam suspendre durant l’estat d’alarma”.

Però com no podria ser d’una altra manera “el seu impacte” no es va traduir en cap mesura que acabi amb aquest veritable drama contra el dret a un habitatge que sofreix la classe treballadora i el poble pobre. El govern en comptes d’adoptar mesures populars per a la classe treballadora defensa els interessos dels amos de les propietats fent que la crisi la paguem nosaltres.


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya